Speváčka Soňa Šimorová alias Mista potešila svojich fanúšikov novým albumom Cesty života. Na albume sa nachádza deväť pôvodných skladieb plných emócií, ktoré každý z nás denne prežíva vo svojom živote a vo vzťahoch s ľuďmi, ktorí sú nám najbližší.

"Do textov skladieb som vložila témy, ktoré som sama prežila a nad ktorými sa často zamýšľam, ako napríklad komplikovanosť vzťahov alebo hľadanie pevných hodnôt v živote," hovorí Mista. Zaujímavosťou je, že až osem skladieb na albume má svoj vlastný videoklip s prepracovaným príbehom.

To bol tiež dôvod, prečo sa Mista s vydaním albumu neponáhľala a dala si záležať, aby každý príbeh vo videoklipe presne korešpondoval s témou textov, ktoré si sama píše. O réžiu videoklipov sa postaral režisér Tomáš Krejčí, ktorému Mista zverila spracovanie takmer všetkých svojich videoklipov a ktoré majú na Youtube už vyše 1,6 milióna zhliadnutí.


Hudbu k albumu Cesty života zložil český hudobný producent žijúci v Belgicku Stano Šimor, ktorý sa zároveň postaral aj o hudobnú produkciu a celkový nový zvuk speváčky. Šimor je známy ako skladateľ a producent úspešných comebackových albumov Karla Gotta a Heleny Vondráčkovej a spolupracoval aj s Martinou Schindlerovou či skupinou Lunetic.

Mista momentálne pripravuje k novému albumu koncertné turné, na ktoré vyrazí v prvej polovici budúceho roka. Termíny uverejní už čoskoro na svojom Facebooku, kde tiež pridáva svoje úvahy a postrehy zo života.


Redakciu Hudba.sk informoval manažment speváčky. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Petr Kozlík jr. 

Súvisiaci interpreti: Mista