Je už tradíciou, že jedna z najúspešnejších slovenských koncertných skupín Horkýže Slíže vyráža začiatkom roka za svojimi fanúšikmi. Inak tomu nebude ani v roku 2013. Tentoraz pôjde dokonca o najväčšie turné v histórii skupiny, pretože naplánovaných je až 40 koncertov v Čechách a na Slovensku.

Turné kapela opäť poňala netradične, a tak názov šnúry reaguje na aktuálne bežiace, či skončené castingové súťaže. Na Slovensku sa Horkýže Slíže predstavia od 28. februára do 27. apríla v 14 mestách, pričom vo väčšine bude dejiskom koncertu miestna športová hala.

"Bude to veľký žúr! Už teraz sa na to veľmi tešíme! Kto chodí na naše koncerty ten už vie asi čo ho čaká... Opäť máme pripravených kopec prekvapení a blbostí, nachystali sme krásnu a veľkú scénu a pozvali sme si skvelých hostí!" hovorí spevák Kuko.

Na turné Horkýže Slíže hľadajú talent! s podtitulom Už 20 rokov... bude skupina propagovať najmä svoj nový album St. Mary Huana Ganja (recenzia). Nahrávku, ktorá obsahuje trinásť piesní, pokrstila 11. novembra v Olšanoch na Farme Bolka Polívku. Štúdiovka obsahuje okrem iných aj skladby Terárium, Mám v p... na lehátku a Nerob!!!. Ku všetkým trom pesničkám už vznikli videoklipy.

Horkýže Slíže feat. BijouTerrier - Terárium

Čestným hosťom turné bude legenda domácej undergroundovej scény skupina Slobodná Európa, ktorá sama o sebe na svojej webstránke tvrdí: "Ťaháme tretiu dekádu svojej existencie, máme na svedomí 4 albumy, zhruba 13 videoklipov, okolo 900 koncertov, minimálne 1.000 prúserov a škandálov a mýtus punk & rock'n'rollovej legendy...". Ako predskupina sa predstaví už tiež nie najmladšia skupina Dilemma, ktorej koncom októbra pokrstil Kuko netradične – motorovou pílou - tretí album nazvaný Low Profile Scream.

Prehľad slovenskej časti budúcoročného turné skupiny Horkýže Slíže:

28. 2. - Bratislava, Incheba Expo Aréna
1. 3. - Trenčín, Športová hala
2. 3. - Piešťany, Zimný štadión 
7. 3. - Liptovský Mikuláš, Liptov Aréna
8. 3. - Poprad, Športová hala
9. 3. - Košice, Hala Cassosport
5. 4. - Martin, Športová hala
6. 4. - Dolný Kubín, Zimný štadión
12. 4. - Detva, Športová hala
13. 4. - Topoľčany, Kultúrny dom 
19. 4. - Michalovce, Športová hala 
20. 4. - Sabinov, Športová hala
26. 4. - Banská Bystrica, Zimný štadión 
27. 4. - Nitra, Športová hala Klokočina

Začiatok koncertov je stanovený na 18:00.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže, Slobodná Európa