Po dvojročnej prestávke sa do Bratislavy vrátia islandskí elektronickí mágovia GusGus. V roku 2012 vypredali Ateliér Babylon, teraz sa predstavia v Starej Tržnici. Vystúpenie GusGus sa uskutoční 7. decembra.

GusGus patria spoločne s Björk k priekopníkom a dlhodobo najúspešnejším interpretom na silnej islandskej scéne. V ich hudbe sa mieša house, minimal a soul s povestným chladom a hĺbkou mrazivého severu. Medzi bývalých členov kapely patrí napríklad aj známa hudobníčka Emilíana Torrini, ktorá sa takisto tento rok predstaví v Bratislave - už v polovici júla zahrá v Ateliéri Babylon.

V súčasnosti má GusGus dvoch vokalistov - dlhoročného "frontmana" Daniela Ágústa Haraldssona a speváčku Urður Hákonardóttir a.k.a. Earth. GusGus majú na konte deväť albumov a už niekoľko rokov sú ťažnými koňmi progresívneho nemeckého vydavateľstva Kompakt. ratislavské vystúpenie bude prierezom celej 19-ročnej kariéry zoskupenia a okrem materiálu z nového albumu Mexico (2014) zaznejú aj staršie hity ako Ladyshave či Polyesterday.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.

Súvisiaci interpreti: GusGus