Líder americkej rockovej skupiny Foo Fighters Dave Grohl vystúpi na Medzinárodnom filmovom festivale Sundance so superskupinou Sound City Players. Budú ju tvoriť hudobníci, ktorí s ním spolupracovali na jeho režijnom debute Sound City o rovnomennom hudobnom štúdiu v Los Angeles.

Dokument bude mať svetovú premiéru práve na MFF Sundance. Grohl a spol. sa v piatok 18. januára predstavia naživo v Park City v Utahu, kde sa festival každoročne koná. Zatiaľ nie je známe, kto presne sa po jeho boku objaví, no nemal by medzi nimi chýbať Josh Homme z kapely Queens of the Stone Age a tiež frontman Nine Inch Nails Trent Reznor.

Vo filme Sound City (pozrite si trailer na konci článku) sa objaví aj Frank Black z Pixies, producent Rick Rubin, Lars Ulrich z formácie Metallica, muzikant Tom Petty alebo Paul McCartney. Štyridsaťtriročný Grohl s niekdajším členom The Beatles a tiež s bývalým kolegom z Nirvany Kristom Novoselicom v decembri vystúpil na benefičnom koncerte pre obete hurikánu Sandy v New Yorku.

Prečítajte si: Superbúrka Sandy spojila najväčšie hviezdy svetového rocku


Informácie pochádzajú z webovej stránky rollingstone.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/The Canadian Press, Chris Young