Smrť Lou Reada vo veku 71 rokov bola pre hudobný svet šokom. Legendárny spevák, skladateľ a zakladajúci člen formácie The Velvet Underground ovplyvnil niekoľko generácií hudobníkov. Mnohí z nich sa teraz podieľajú na pripravovanom albume The Power Of The Heart: A Tribute To Lou Reed. Svoju coververziu klasického hitu I´m Waiting for the Man zverejnil Keith Richards.

"Pre mňa Lou vyčnieval. Skutočne. Bol dôležitý pre americkú hudbu a hudbu vôbec. Chýba mi on a jeho pes," vyznal sa gitarista Rolling Stones. Singel I´m Waiting For My Man bol pôvodne vydaný v roku 1967 na debutovom albume Velvet Underground The Velvet Underground & Nico a opisuje cestu do Harlemu za nákupom heroínu. Pieseň bola následne vydaná ako sólové počiny štyrmi členmi kapely (Reed, John Cale, Mo Tucker a Nico), ako aj Davidom Bowiem, UK Subs, Pink Fairies, Georgia Satellites a Cheap Trick.

I'm Waiting for the Man je prvou zverejnenou coververziou z tribute albumu. Obsahuje aj skladby od Rufusa Wainwrighta, Rosanne Cash, Lucindy Williams, Joan Jett and the Blackhearts, The Afghan Whigs, Bobbyho Rusha a ďalších. Album The Power Of The Heart: A Tribute To Lou Reed vyjde 20. apríla. Dostupný bude na CD, vinyle a na digitálnych platformách.

"Lou Reed je už mnoho rokov preč. Je to jeden z mála ľudí, ktorí mi teraz chýba tak veľmi, ako keď odišiel. Je toľko prípadov, kedy by ma zaujímalo, čo by povedal alebo čo by si myslel. Jeho všeobecná aura vždy prepožičala miestnosti niečo skutočne jedinečné. Vďaka Bohu, že zanechal svoju skvelú hudbu a nahrávky. Jeho osobnosť veľmi chýba," vyjadril sa Rufus Wainwright.

Tracklist albumu The Power Of The Heart: A Tribute To Lou Reed
 
Keith Richards - I'm Waiting for the Man
Maxim Ludwig & Angel Olsen - I Can't Stand It
Rufus Wainwright - Perfect Day
Joan Jett and the Blackhearts - I'm So Free
Bobby Rush - Sally Can't Dance
Rickie Lee Jones - Walk on the Wild Side
The Afghan Whigs - I Love You, Suzanne
Mary Gauthier - Coney Island Baby
Lucinda Williams - Legendary Hearts
Automatic - New Sensations
Rosanne Cash - Magician
Brogan Bentley - The Power of the Heart

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)