Legendárna kapela The Rolling Stones v stredu zverejnila termíny turné 50 and Counting, ktoré bude jej prvou plnohodnotnou koncertnou šnúrou po takmer šiestich rokoch. Turné nadväzuje na minuloročné oslavy 50. výročia kapely, v rámci ktorých "stouni" odohrali v novembri a v decembri päť megakoncertov v Londýne a v USA.

Skupina v zložení Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood sa najprv predstaví v ôsmich amerických mestách a tiež v kanadskom Toronte. Turné odštartuje začiatkom mája v Los Angeles, následne sa ukáže v Oaklande, San Jose, Las Vegas, Anaheime, Toronte, Chicagu, Bostone a napokon 18. júna vo Philadelphii. Podľa magazínu Billboard operuje severoamerický koncertný promotér, spoločnosť AEG Live, až s 18 termínmi, a tak zverejnený prehľad turné zrejme nie je konečný.

Po severoamerickej časti šnúry kapela zavíta do Európy, konkrétne do Anglicka, kde bude 29. júna headlinerom slávneho festivalu Glastonbury. V sobotu 6. júla The Rolling Stones zahrajú v londýnskom Hyde Parku. Vstupenky na koncerty sa začnú predávať už v piatok 5. apríla o 10:00. Termíny prípadných ďalších koncertov v Európe zatiaľ nie sú známe.

The Rolling Stones odštartovali oslavy 50. výročia pôsobenia na scéne už vlani v novembri. Štvorica sa najprv dvakrát predstavila v londýnskej O2 Arene (25. a 29. novembra), potom v newyorskom Barclays Center v Brooklyne (8. decembra) a následne dvakrát v newarskom Prudential Center v New Jersey (13. a 15. decembra). Lístky na londýnske koncerty sa po spustení predpredaja v októbri predali za 7 minút a následne sa ich cena na čiernom trhu vyšplhala až na tisíce eur. Tento rok budú The Rolling Stones aj jedným z headlinerov Glastonbury festivalu, na ktorom sa predstavia vôbec po prvýkrát.

Niekoľkonásobní držitelia Grammy vydali vlani pri príležitosti 50. výročia svojho prvého vystúpenia v Marquee Clube na londýnskej Oxford Street fotografickú publikáciu s názvom The Rolling Stones: 50. V novembri im tiež vyšla kompilácia GRRR! (2012), ktorá obsahuje aj dve nové skladby Doom And Gloom a One More Shot.


Prehľad turné 50 and Counting skupiny The Rolling Stones:

?. mája - Staples Center, Los Angeles (presný termín zverejnia neskôr)
5. mája - Oracle Arena, Oakland
8. mája - HP Pavilion, San Jose
11. mája - MGM Grand Garden Arena, Las Vegas
15. mája - Honda Center, Anaheim
25. mája - Air Canada Centre, Toronto
28. mája - United Center, Chicago
12. júna - TD North Garden, Boston
18. júna - Wells Fargo Center, Philadelphia
29. júna - Glastonbury festival, Worthy Farm, Pilton
6. júla - Hyde Park, Londýn
13. júla - Hyde Park, Londýn

Informácie pochádzajú z webstránok nme.com a billboard.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones