Herec a hudobník Hugh Laurie, ktorý je známy najmä ako predstaviteľ doktora Gregoryho Housea v seriáli Dr. House, sa v rámci svojho európskeho turné predstaví 21. júla v Bratislave. Na jeho historicky prvom slovenskom koncerte ho bude sprevádzať veľká kapela zložená zo špičkových muzikantov.

The Copper Bottom Band je sedemčlenná zostava hudobníkov a hudobníčok, ktorých kvality sú zárukou veľkého koncertného zážitku. Jej členmi sú kontrabasista David Piltch, saxofonista Vincent Henry, ktorý zoznámil Laurieho s jeho producentom, trombonistka Elizabeth Lea, energická speváčka a soulová dáma Sister Jean McClain (spievala napríklad aj s Tinou Turner), speváčka, skladateľka a gitaristka Gaby Moreno z Guatemaly, bubeník Herman Matthews a gitarista Mark Goldenberg.

"Táto kapela hrá teraz najlepšie, lepšie ako kedykoľvek predtým. Myslím, že vám môžem sľúbiť skvelý zážitok," uviedol o svojom hudobnom doprovode Hugh Laurie. "Splnil som si sen. Byť muzikantom na turné je fantastický život, zahráte koncert, ktorý vás nesmierne baví. Potom nastúpite do autobusu, dáte si pár pohárikov whisky, uložíte sa spať a na druhý deň ste v úplne inom meste, v inej krajine. A potom ďalší príjemný koncert. Veľmi ma to baví," dodal Hugh o svojom vzťahu k hudbe.

Po veľkom minuloročnom úspechu v Prahe sa Laurie opäť predstaví aj u našich západných susedov. Deň po koncerte v bratislavskom NTC (21.7.) sa slávny herec a hudobník predstaví v brnianskej Kajot aréne (22.7.).

Prečítajte si: Bezprostredný Hugh Laurie si podmanil Prahu


Biografia

54-ročný herec, spisovateľ a hudobník, ktorý je známy aj ako autor bestselleru Obchodník so smrťou (1996), získal v rokoch 2006 a 2007 za výkon v spomínanom seriáli Dr. House dva Zlaté glóbusy, pričom až do roku 2011 si v každom nasledujúcom roku pripísal ďalšiu nomináciu. Zahral si tiež vo filmoch ako Myšiak Stuart Little (1999), Let Fénixa (2004) či Králi ulice (2008).

Angličan, ktorý sa sám naučil hrať na gitaru a klavír, vydal v máji 2011 debutový bluesový album Let Them Talk. S nahrávkou obsahujúcou dovedna 15 skladieb sa dostal na druhé miesto v britskom albumovom rebríčku, v USA to dotiahol na 16. priečku. Z jeho debutovej štúdiovky vyšli single You Don't Know My Mind a Winin' Boy Blues. Vo Veľkej Británii sa album Let Them Talk stal najpredávanejšou bluesovou nahrávkou roka 2011.

Vlani v máji vydal druhý album Didn't It Rain, ktorý nahrával vo vychýrených Ocean Way Studios v Los Angeles. Album zachytáva speváka na ceste k zdrojom tradičného amerického hudobného štýlu, od skutočne veľmi starých až k tým najsúčasnejším. Vedľa seba tak zaznejú šlágre ako St. Louis BluesI Hate A Man Like You, ale tiež novšie kúsky Wild Honey alebo Changes.

Zdroj: SITA, PR, archív Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Hugh Laurie