Po menách ako Robbie Williams, Florence and the Machine, Ellie Goulding, Alt-J, Kasabian, Avicii, Limp Bizkit alebo Major Lazer sa už zdalo, že sumár veľkých lákadiel 23. ročníka Sziget festivalu je kompletný. Organizátori však dnes fanúšikov prekvapili americkou senzáciou Kings of Leon.

Festivalový koncert populárnych rockerov v Budapešti sa uskutoční v sobotu 15. augusta a bude jednou z mála príležitostí vidieť americkú kapelu počas leta v Európe. 

Skupina Kings of Leon vznikla v roku 1999. Tvoria ju bratia Caleb, Nathan a Jared Followillovci spolu s ich bratrancom Matthewom Followillom. Prvý štúdiový album Youth And Young Manhood vydali v roku 2003. Po ňom nasledovali nahrávky Aha Shake Heartbreak (2004), Because Of The Times (2007), Only By The Night (2008), Come Around Sundown (2010) a Mechanical Bull (2013).

Všetky sa umiestnili v prvej päťke britského albumového rebríčka a posledné tri menované i v prvej päťke amerického rebríčka Billboard 200. Medzi najväčšie hity formácie patria piesne Sex On Fire, Use Somebody, Radioactive či Supersoaker


Na aktuálne najlepšom veľkom európskom festivale (podľa ankety European Festival Awards), si tento rok fanúšikovia užijú okrem svetových hviezd aj mladé talentované kapely a pestrý sprievodný program. Celkovo bude pre návštevníkov pripravených okolo 1000 rôznych koncertov, programov, vystúpení či podujatí, to všetko v areáli krásneho zeleného ostrova.

Týždeň skvelej festivalovej dovolenky si môžete užiť aj vy od 10. do 17. augusta. V predaji sú permanentky aj jednodňové lístky. Všetky podrobnosti o festivale, programe a kapelách nájdete na oficiálnych stránkach szigetfestival.sk a www.facebook.com/szigetSK.

Takto to na Szigete vyzeralo minulý rok:


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Sziget festivalu pre Slovensko, Silvia Turnerová.

Foto: Kingsofleon.com

Súvisiaci interpreti: Kings Of Leon