No Name a Karel Gott si už pred rokmi sľúbili, že naspievajú spoločný duet. No zároveň sa zhodli, že k spolupráci dôjde, len ak vznikne pieseň hodná tohoto spojenia. Majstrovi Gottovi sa pieseň zapáčila na prvé počutie.

Singel Kto dokáže je zaujímavý aj tým, že vznikal na viacerých miestach bývalého Československa – hudobnú zložku nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu v Bratislave, umelci ho naspievali v Prahe a výsledný mix vznikol v Košiciach. Skladba vychádza 14. júla a bude ju sprevádzať aj videoklip.

"Maestro po jej vypočutí povedal 'Chcem v tom spievať!'. A keď Karel Gott povie chcem v tom spievať, je jasné, že sa ide do štúdia," vraví líder skupiny No Name Igor Timko. "A veru sa išlo. Povedal som si, toto nesmieš prepásť a nechať si ujsť spoluprácu s No Name. Kedy inokedy sa ti podobná príležitosť ešte naskytne," dopĺňa Karel Gott.

Autorom singla Kto dokáže je Igor Timko. Pôvodne vznikol pri príležitosti 90. výročia rozhlasového vysielania na Slovensku. "Hlavná myšlienka piesne má jasné posolstvo. Človek zvláda silu vetra, silu morí len tým, že tvorí! A teda vzdáva úctu každému kreatívnemu človeku," uzavrel Igor Timko.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Karel Gott, No Name