V New Yorku tento týždeň zatkli 57-ročného rapera Nathaniela Glovera, známeho z rapovej formácie Grandmaster Flash and the Furious Five, v ktorej vystupoval pod menom The Kidd Creole. Ako informuje polícia, v noci z pondelka na utorok po hádke ubodal na smrť bezdomovca Johna Jollyho.

Raper sa k obvineniu zatiaľ nevyjadril. Podľa člena vyšetrovacieho tímu, ktorý si prial zostať v anonymite, sa Glover pustil do hádky s bezdomovcom, ktorý ho predtým verbálne napadol, a na jej konci ho viackrát bodol nožom v hornej časti tela. Päťdesiatpäťročného muža previezli do nemocnice, kde krátko na to zraneniam podľahol. Glovera podľa portálu Tmz.com obvinili z trestného činu druhostupňovej vraždy, za ktorú môže v prípade potvrdenia viny súdom skončiť za mrežami aj do konca života.

Formácia Grandmaster Flash and the Furious Five vznikla koncom 70. rokov v Bronxe. Za svoju kariéru vydala len dva radové albumy, The Message (1982) a On The Strength (1988), po ktorého vydaní sa definitívne rozpadla. Napriek tomu ju v roku 2007 uviedl ako prvú rapovú formáciu do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (Theguardian.com), TASR
Foto: Steven Hirsch/New York Post via AP

Súvisiaci interpreti: Grandmaster Flash