Ako prirodzené vyústenie desaťročného pôsobenia značky Moody, známej vďaka pravidelným večierkom prinášajúcim do Bratislavy zaujímavé mená súčasnej nezávislej elektronickej tanečnej hudby, vzniká vydavateľstvo Moodyverse. Svoje aktivity oficiálne odštartuje 11. októbra.

"Značka Moody má tento rok desať rokov a čiastočne ako oslavu, ale hlavne ako prirodzene nadväzujúci krok v našom portfóliu, sme sa rozhodli povýšiť ju na ďalšiu úroveň a splniť si náš veľký sen," vraví zakladateľ novovzniknutého hudobného vydavateľstva Denes Toth. Spolu s ním je za týmto projektom malý, ale veľmi nadšený tím usilovne pracujúci na tom, aby sa každej vydanej nahrávke dostalo náležitej podpory.

Uvedenie hudobného vydavateľstva Moodyverse sa uskutoční 11. októbra, teda presne na 10. výročie prvej Moody noci, ktorá sa udiala v roku 2013 v Tornali. "Sme veľmi radi, že sme sa za tie roky stali známymi v oblasti melodického house/techno, indie a dance a do Bratislavy sme mohli priniesť mená ako Denis Horvat, Coeus, Frankey & Sandrino, Secret Factory, Guzy, Sobek, Mulya a mnoho ďalších," teší sa Denes Toth.

Cieľom je prinášať kvalitu, nie kvantitu 

Vzniku vydavateľstva predchádzali nielen roky organizovania večierkov, ale aj neúnavnej popularizácie elektronickej hudby. "Založili sme hudobný blog Moodyverse Music Blog, kde predstavujeme vydavateľstvá, umelcov, akcie a značky, ktoré máme veľmi radi. Spustili sme formát Moody Selections, na ktorom prostredníctvom sociálnych sietí každý týždeň zverejňujeme našich 10 obľúbených skladieb, ktoré tiež nájdete na našom Spotify playliste Moody Selections," menuje Denes Toth aktivity značky Moody.

"Okrem toho môžete sledovať, čo sa v Moody deje vo Facebook skupine, kde veľmi aktívne zdieľame našu obľúbenú hudbu my aj členovia našej hudobnej komunity. Vydavateľstvo Moodyverse bude v týchto snahách pokračovať. Jedinou zmenou bude, že teraz začneme hudbu aj vydávať. Zameriavať sa budeme na súčasnú elektronickú hudbu určenú na tanečný parket, pričom viac ako kvantitu budeme vyhľadávať kvalitu," vysvetľuje Denes Toth.

Dva dni po uvedení vydavateľstva Moodyverse sa uskutoční narodeninová párty značky Moody. Oslavovať sa bude 13. októbra v novootvorenom bratislavskom klube Aldea. Hosťom bude talentovaný berlínsky producent Yubik, ktorého môžete poznať vďaka labelu Afterlife. Práve on pre label Moodyverse vytvoril úplne prvý remix tracku Denesa Totha, ktorý vyjde na debutovom EP vydavateľstva. Narodeninová párty bude zároveň prvou zo série rezidentských Moody nocí v klube Aldea, na ktorej sa bude Moody prezentovať na mesačnej báze.

Zdroj: TS – Alexandra Paulovičová (Hudba.sk edit)