Kto v dnešnej dobe počúva len jeden štýl hudby, je obmedzený, povedali si členovia kapiel Smola a Hrušky a The Paranoid a vyrazili spolu na turné. Skupiny, ktoré na Slovensku patria medzi najpopulárnejšie vo svojich žánroch a dlhodobo sa tešia veľkej priazni fanúšikov na koncertoch aj na sociálnych sieťach, spolu zavítajú do siedmich miest.

"Nápad na turné vznikol v zákulisí na festivale Topfest, kde sme s Igorom rozoberali svetový mier a twerking a on sa ma odrazu spýtal, že čo by som povedal na to, že by sme išli spolu na turné. Zhodou okolnosti, sme sa asi deň predtým s chalanmi v skupine bavili, že čo keby sme išli s kapelou The Paranoid na turné. Vraveli sme si, že to musí byť osud a tak slovo dalo slovo," vysvetľuje spevák kapely Smola a Hrušky Jozef "Spoko" Kramár.

Ako dodáva, nečakané spojenie fanúšikov prekvapilo, ale veľmi príjemne, a tak záujem o turné prekonal očakávania oboch kapiel. "Už predpredaje a prihlášky ľudí na sociálnych sieťach nám dávajú jasne najavo, že sme trafili do čierneho. To potvrdzuje aj prvý vypredaný koncert, ktorý sme odohrali v Trnave. Bola to šialená halloweenska párty a fantastická atmosféra, o ktorú sa postarali fanúšikovia oboch kapiel!"

Jeho slová potvrdzuje spevák kapely The Paranoid Igor Belaj: "Dostali sme skvelý nápad urobiť na jeseň opäť niečo iné a keďže ľudia sa radi bavia, napadlo nás urobiť tematické párty v rôznych slovenských mestách, ktoré sme obišli na jarnej Anjeli Spia tour. Hneď mi napadlo, aby sme sa spojili s kapelou Smola a Hrušky, pretože chalanov máme radi a táto spolupráca bude zaujímavá pravé tým, že sú úplné iného žánru. Ľudia si tak v správnej párty nálade v klubovej atmosfére môžu zažiť reggae-punk aj rock-screamo, podľa mňa je to silná a skvelá kombinácia."

Špeciálne tematické turné sa bude niesť najmä v znamení kvalitných a energických koncertných šou, ktorými sa obe kapely vyznačujú. Klubové koncerty im dávajú priestor na rozšírený program, kde sa určite predstavia nielen s najväčšími hitmi, ale aj menej hranými skladbami a spoločným prekvapením. Fanúšikovia sa teda môžu tešiť na unikátne spojenie, ktoré sa už možno tak skoro nezopakuje. 

Smola a Hrušky a The Paranoid - Special tour 2015:
 
31. 10. - Trnava, City club
20. 11. - Prievidza, Rave klub (bývalý Element)
21. 11. - Poprad, Rock Fabric
4. 12. - Nové Mesto nad Váhom, klub Za rampami
5. 12. - Púchov, Queens pub
18. 12. - Zvolen, Dom kultúry ŽSR
19. 12. - Námestovo, Barón pub


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér skupiny Smola a Hrušky Martin Hlavatý.

Súvisiaci interpreti: The Paranoid, Smola a Hrušky