Do bratislavského MMC dorazí 12. februára 2016 švédska tanečná smršť menom Movits!, ktorá vám dobije baterky svojou nespútanosťou a hudobnou energiou. Práve v týchto dňoch predstavuje svoj nový, v poradí štvrtý štúdiový album. Na Slovensku budú skupine sekundovať domáci electro-swingoví dídžeji Swing Thing a Papa Django.

Ubehli už dva roky odkedy švédska skupina Movits! posunula svoje vlastné hudobné hranice o veľký kus vpred tretím albumom Head Amongst the Clouds (2013). Úspešná nahrávka zaujala hudobnou lahôdkou Halvvägs (feat. Zacke), recesistickým kúskom Limousin (feat. Maskinen), a jarným hitom Nitroglycerin.

V stredu 28. októbra ohlásila škandinávska electro-swing-hiphopová stálica návrat v podobe štvrtého albumu s názvom They Tried to Bury Us, They Didn't Know That We Were Seeds (stojí za preklad: Skúsili nás pochovať, nevedeli, že sme semienkami). Štúdiovke 22. októbra predchádzalo vydanie aktuálneho singla Dansa i regnet. "Je to ten typ skladby, akú človek počuje v ušiach, keď je všetko, čo má na sebe, mokré a v tej chvíli si povie: 'F*ck it, let's go!'. Sme to my proti systému a NIE pre nás nie je odpoveď. Pochodujeme v uliciach, tancujeme v daždi!" opisujú Movits! vlastnými slovami hudobnú éru, ktorá prichádza s ich najnovšou platňou. "Toto je niečo nové! Takto Movits! znie a vyzerá v roku 2015!" odkazujú fanúšikom.


Včerajším dňom odštartovalo v New Yorku koncertné turné energickej trojice po Severnej Amerike. Zároveň skupina zverejnila termíny a miesta nadchádzajúceho európskeho turné, v rámci ktorého zavíta 12. februára 2016 aj do bratislavského Majestic Music Club (MMC). Švédi pritom nie sú pre našincov veľkou neznámou. V metropole Slovenska sa objavili ešte v začiatkoch svojej kariéry v roku 2010, o dva roky neskôr roztancovali fanúšikov na Pohode a v roku 2013 boli súčasťou košického festivalu Leto v parku.

Veľkú electro-swingovú párty Movits! rozbalia v Bratislave spoločne so slovenskými dídžejmi Swing ThingPapa Django, ktorí už stáli na pódiu s hviezdami ako Parov Stelar Band, Nouvelle Vague, Dunkelbunt, Shantel či Kormac. Prvých 100 vstupeniek je v predaji za zvýhodnenú cenu 14 eur.

Vstupenky: Predpredaj.sk


Informácie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová zo Soul For Show.

Foto: Daniela Trujillo

Súvisiaci interpreti: Movits!