Americká formácia Metallica oznámila, že v lete budúceho roku zavíta so svojou unikátnou šou Metallica By Request do Českej republiky aj do Rakúska. 8. júla tak na českom Aerodrome Festivale (Rokycany) a 9. júla na viedenskom Krieau Rocks poďakuje všetkým svojim fanúšikom vystúpením, ktorého program si budú môcť určiť sami.

Chcete ovplyvniť setlist koncertu Metallicy? Stačí, ak si zakúpite vstupenku cez internet a vyberiete zo zoznamu, v ktorom je viac ako 140 skladieb. Sedemnásť piesní, ktoré dostanú najviac hlasov, napokon kapela odohrá a okrem nich pridá ešte jednu novú skladbu navrch.

"Už sa nevieme dočkať, keď počas budúceho roka na niekoľko týždňov opustíme štúdio a vyrazíme načerpať energiu medzi našich fanúšikov na koncerty," uviedol Lars Ulrich. "Myslím si, že bude zábavné, keď program zostavia naši fanúšikovia. Okrem toho sa mne, ako človeku dávajúcemu naše setlisty neustále dohromady, uľaví," dodal bubeník Metallicy.

Prednostný predaj vstupeniek pre ľudí registrovaných na webstránke Metallica.com bol spustený dnes o 09:00. Pre ostatných budú vstupenky na český Aerodrome Festival aj na viedenský koncert v predaji od zajtra rána. Viac info o vstupenkách a predajných miestach nájdete na oficiálnom webe Metallica.com.

Prečítajte si: Metallica odohrá koncert v Antarktíde skôr než na Glastonbury

Skupina Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles a momentálne jej zostavu tvoria spevák a gitarista James Hetfield, gitarista Kirk Hammett, basgitarista Robert Trujillo a spomínaný Ulrich. Kapela debutovala v roku 1983 albumom Kill 'Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), ...And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003) a Death Magnetic (2008).

V súčasnosti je v kinách snímka Metallica: Through The Never (2013), ktorú nakrútil režisér a fanúšik kapely Nimród Antal. Dokument v 3D formáte prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí a to prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa, ktorého stvárnil Daniel DeHaan.  

Zdroj: PR (Kateřina Dědková), SITA, Metallica.com

Súvisiaci interpreti: Metallica