Spevák a hudobník Steven Vagovics si splnil dlhoročnú túžbu. Napísal svoju prvú vianočnú pieseň. Nesie názov It's My First Christmas (With You) a zverejnená bola spolu so sprievodným lyric videom.


"Je to pieseň o prvých Vianociach strávených so životnou láskou. Už od začiatku môjho pôsobenia v hudbe som chcel napísať vianočnú pieseň, doteraz som ale na to nevidel správny čas. Najprv som si chcel získať aspoň čiastočné publikum a keďže sa mi to tento rok aj podarilo, tak mi na prvú vianočnú pieseň prišiel vhodný čas. Keď som v roku 2014 skladal svoj prvý singel Perfect Time, zvažoval som, či neurobiť vianočnú pieseň rovno z neho. Môj tohtoročný vianočný debut má na to ale vhodnejšiu melódiu," hovorí Štefan.

Ako býva u tohto interpreta zvykom, na nahrávke hrá všetky nástroje sám. Tentokrát aj samotné bicie, pri ktorých si na niektorých predošlých albumoch najímal spolupracovníkov. Jeho predošlý singel Twin Flames sa ocitol aj v oficiálnom Spotify playliste New Music Friday SK/CZ.


"Pridanie do oficiálneho Spotify playlistu ma veľmi potešilo. Bolo to prvýkrát, čo sa mi takáto vec podarila a som za ňu vďačný. Momentálne mám ambície vydať časom svoj prvý dvojalbum. Pracujem na viacerých nových skladbách a teším sa na rok 2023, kedy ich budem postupne vydávať. Svoju vlastnú hudobnú skupinu, s ktorou by som mohol hrať naživo, sa mi zatiaľ dať dokopy nepodarilo. Pevne dúfam, že sa to v novom roku zmení," dodáva spevák.

Spevák doteraz vydal päť sólových albumov a jednu kompiláciu. Hudobnú kariéru začal v roku 2014, kedy vydal svoj prvý oficiálny singel Perfect Time. Všetky skladby naspieval v angličtine, s výnimkou slovenskej verzie svojho debutového singla Perfect Time, ktorý dostal názov Chvíle snov. Táto verzia vznikla v spolupráci s textárom Michalom Godorom.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Štefan Vagovics. Text správy sme upravili.