Hoci má Ewa Farna len 23 rokov, vlani oslávila už desať rokov svojho pôsobenia na hudobnej scéne. Do novej etapy vykročila nielen s novým manažmentom, ale aj s pesničkou, ktorá sa môže stať veľkým hitom. Ide totiž o titulnú skladbu k očakávanému filmu, za ktorého scenárom stojí populárna autorka ženských románov Evita Urbaníková.

Filmová komédia Všetko alebo nič príde do kín už v polovici januára. Pôvodne mala mať premiéru ešte v novembri, producenti sa ale nakoniec rozhodli v pokoji dotiahnuť posledné detaily očakávaného kinohitu. Scenár vznikol podľa úspešnej literárnej prvotiny Evity Urbaníkovej, ktorá ho písala spolu s režisérkou Martou Ferencovou.

Jeden film a dve piesne v troch jazykoch

Hlavné úlohy v príbehu Lindy, ktorá chce spoznať všetky tváre sexu v meste, stvárnili Táňa Pauhofová, Klára Issová, Ľuboš Kostelný, Michał Żebrowski, Paweł Deląg, Ondřej Sokol, Petra Hřebíčková, Zuzana Kronerová a ďalší. Už samotné slovensko-česko-poľské obsadenie svedčí o zámere producentov bodovať na všetkých troch trhoch. Okrem pesničky Všetko alebo nič, ktorú ešte na jeseň predstavila Dara Rolins, preto vznikla aj novinka Všechno nebo nic, resp. Wszystko albo nic.

Českú aj poľskú verziu naspievala Ewa Farna, pričom ide o hudobne i textovo novú pieseň, nie alternatívnu verziu Darinho hitu. Hudbu Ewinej piesne, rovnako ako aj k celému filmu, zložil René Rypar a o slová českej verzie sa postarala Gábina Osvaldová. Farna, ktorá v novinke potvrdila svoje spevácke kvality, zverejnila skladbu spolu s videoklipom, v ktorom sa zábery na ňu striedajú so scénami z filmu.

Klip má od zverejnenia v priemere okolo 10-tisíc zhliadnutí denne. Môže to napovedať, že pesnička sa stane jedným z hitov roka 2017? V prípade Dary Rolins sa spojenie s filmom Evity Urbaníkovej jednoznačne oplatilo. Jej videoklip Všetko alebo nič má za necelé tri mesiace už vyše 1,6 milióna pozretí, a to aj napriek tomu, že v rebríčku najhranejších piesní v slovenskom éteri ju nenájdete. Ktorá sa vám páči viac?


Desaťročnicu uzavrela výberovkou

Svoj zatiaľ posledný štúdiový album Leporelo vydala Ewa Farna pred dvoma rokmi. Je teda predpoklad, že nový rok s novým manažmentom prinesie aj novú kolekciu nahrávok. O tej sa špekulovalo už v čase, keď avizovala ukončenie dlhoročnej spolupráce s agentúrou Leška Wronku, ktorá ju zastupovala od tínedžerských rokov.

"Začali sme mať každý inú predstavu o smerovaní," povedala na margo odchodu od svojho objaviteľa. Najbližšie obdobie teda ukáže, či to bol správny krok. Prvú etapu svojej kariéry na jeseň symbolicky uzavrela výberovkou najväčších hitov aj veľkolepým koncertom k desiatemu výročiu na scéne.



Text: Hudba.sk
Foto: archív Ewy Farnej / Facebook.com/DaraRolinsOfficial

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna