Na českom festivale Rock for People, ktorý sa bude konať 2. až 5. júla vo festivalparku v Hradci Králové, sa predstaví americká rocková kapela Queens of the Stone Age, americká numetalová formácia Papa Roach, britská indierocková kapela Klaxons a rakúske elektro-swingové združenie Parov Stelar Band.

Organizátori 19. ročníka podujatia o tom informovali na svojej webstránke rockforpeople.cz. "Čo hudobná skupina, to iný žáner, iný príbeh. Výber dokazuje našu snahu o dramaturgickú pestrosť so spoločným menovateľom: kvalita, energia a taktiež prekvapenie v podobe nových nahrávok," povedal o prvých štyroch zverejnených interpretoch riaditeľ festivalu Michal Thomes. Permanentky na Rock for People sa v súčasnosti predávajú za 1400 českých korún (v prepočte približne 54,50 eura).

Najväčším menom je nepochybne prvá menovaná skupina združená okolo muzikanta Josha Hommea, ktorú fanúšikovia poznajú pod skratkou QOTSA. Na festivale predstaví okrem staršej tvorby aj svoju šiestu štúdiovku, ktorá vyjde na jar. Na nahrávaní albumu sa podieľali multiinštrumentalista Dave Grohl z Foo Fighters, basgitarista Nick Oliveri, frontman Scissor Sisters Jake Shears, líder Nine Inch Nails Trent Reznor a tiež hudobník a spevák Mark Lanegan. Album, ktorého názov zatiaľ nebol zverejnený, sme zaradili medzi 20 najočakávanejších albumov roka 2013.

Papa Roach predstavia okrem známych hitov aj nový album The Connection, ktorý vyšiel v októbri, Klaxons predstavia tretiu štúdiovku, na ktorej aktuálne pracujú, a Parov Stelar Band svoj set zrejme postaví na skladbách z minuloročného albumu The Princess, ktorý kapela na jeseň predstavila aj v Bratislave.

Zdroj: SITA (rockforpeople.cz, idnes.cz), Hudba.sk
Foto: Ross Halfin - Facebook.com/QOTSA

Súvisiaci interpreti: Queens of the Stone Age