V sobotu 10. marca pokrstí v bratislavskom Batelieri skupina Millhouse svoje nové EP Alea Iacta Est! Nosič obsahujúci štyri skladby je dostupný na voľné stiahnutie, no vychádza aj na USB kľúči pod taktovkou vydavateľstva Coopilation Records, ktoré sa zameriava na alternatívnu rockovú scénu.

Bratislavská alter-stoner rocková formácia Millhouse je na scéne už od roku 2007 a má za sebou viacero koncertov a dva úspešné ročníky súťaže kapiel Emergenza. Singel Without a Trace, ktorý je zároveň bonusom na novom EP, nahrali v roku 2010 u Mareka Rakovického z Lavagance. Na nové EP Alea Iacta Est! zaradila skupina okrem dvoch skladieb v angličtine po prvýkrát aj pieseň so slovenským textom.

"Text ku skladbe Posol nebol zámerom, neplánoval som dopredu písať v slovenčine. Vznikol celkom spontánne," uviedol líder kapely Shorty. Krst skupiny Millhouse podporí aj sliačska formácia Got Blue Balls, ktorá sa predstaví ako špeciálny hosť. "Ako v tento deň dopadnú predčasné voľby nevieme - s nami sa však aspoň zabavíte," dodal s úsmevom Shorty.

Millhouse - Posol

Got Blue Balls - Devil In Bed

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol spevák kapely Millhouse, Shorty.

Súvisiaci interpreti: Millhouse