"Sme bastardi," vyhlasujú Mötley Crüe v singlovej novinke Dogs Of War, na ktorú si museli fanúšikovia počkať dlhých 9 rokov. Prečo je návrat rockerov taký dôležitý práve teraz? "Nepáči sa mi súčasný stav hudby. Teraz dostanete Taylor Swift a Beyoncé a je to. Som klasický rockový typ. Mám rád staré veci. Chceme ukázať novej generácii fanúšikov, o čom je rock'n'roll," hovorí Vince Neil.

Veteráni zo Sunset Strip podpísali zmluvu s vydavateľstvom Big Machine Records. Prvý singel pod touto značkou vyšiel v piatok a je predzvesťou ďalšej novej tvorby. "Chceme stále vydávať novú hudbu. Nechceme stagnovať," prezradil líder formácie.

Dogs Of War je podľa neho návratom k rockový koreňom. "Myslím, že je to klasické Crüe, ak sa vrátite a vypočujete si prvú nahrávku. Pre mňa je to návrat k našim koreňom. Myslím si, že fanúšikov to nakopne. Je to rock'n'rollová melódia na párty, kričanie a jačanie. Aj o tom je Mötley Crüe. Nezdá sa, že by uplynul nejaký čas. Stále sme len dobrá rock'n'rollová kapela. Sme The Dogs of War My sme bastardi. Neustále bojujeme s každým."

Skladba Dogs Of War je prvou štúdiovou nahrávkou gitaristu Johna 5, ktorý v roku 2022 nahradil Micka Marsa. "John je taký skvelý gitarista. Ľudia ho milujú. Kapela ho miluje. V podstate zo mňa urobil lepšieho speváka. Sústredím sa len na svoj spev. Poznal všetky piesne ešte predtým, ako sme ho najali. Dokáže zahrať čokoľvek. Je to vzrušujúci, kreatívny gitarista a určite sa zapojí do novej hudby. Bude naozaj pekné počúvať jeho nápady," dodal Neil v rozhovore pre Loundersound.

Text: Hudba.sk (zdroj: Loundersound.com)