Festival Toto je Hip Hop, ktorý sa vlani konal na letisku v Piešťanoch, sa toto leto neuskutoční. Na oficiálnej webovej stránke podujatia Totojehiphop.sk o tom informovali organizátori akcie.

"Po šiestich úspešných ročníkoch festivalu Toto je Hip Hop bude tohtoročné leto bez hip-hopového festivalu. Po fantastických víkendoch na Hornej Strede a takisto na piešťanskom letisku sa budú milovníci pomalých beatov musieť zaobísť bez známej hip-hopovej žúrky. Momentálne sa snažíme zachovať kontinuitu a priniesť Vám ako náhradu jesennú indoorovú verziu, kde by sa opäť stretol výkvet slovenskej a českej hip-hopovej scény doplnený o známeho headlinera," napísali organizátori.

Fanúšikom, ktorí sa na oficiálne Facebook stránke festivalu pýtali na dôvody, pre ktoré sa podujatie tento rok neuskutoční, organizátori odpovedali jednoznačne: "Je to kvôli tomu, že sa nám nepodarilo zohnať dostatok peňazí od sponzorov a preto, lebo minulý rok vás prišlo málo."

V roku 2011 sa na Toto je Hip Hop predviedol americký raper a herec Ice Cube, ale aj Indy, PSH, Prago Union, Moja Reč, Čistychov, IdeaFatte, Vec, Zverina, AMO, LA4 alebo Pio Squad. Na predchádzajúcich festivaloch v Hornej Strede pri Piešťanoch vystúpili v pozícii zahraničných headlinerov Nas, Xzibit, Tony Touch, Fat Joe, The Game či Tha Alkaholiks.

Zdroj: SITA
Ilustračné foto: SITA/Ivan Kopčáni