Vystřelená - tak nazvali svoj pesničkový darček pre českú hereckú legendu Jiřinu Bohdalovú autori Ondřej Brzobohatý, Jakub Prachař a Libor Bouček. Pieseň zverejnili spolu s videoklipom, v ktorom sa objavilo viacero kultových postáv z vesmírnych sci-fi filmov a seriálov.

Narodeninovej piesni Vystřelená, ktorú Ondřej Brzobohatý, Jakub Prachař a Libor Bouček nahrali spolu s Big Bandom Gustava Broma pod vedením dirigenta Vladimíra Valoviča, nechýba humor a nadhľad.

Odkazuje na skutočnosť, že Jiřina Bohdalová, ktorá práve v deň zverejnenia piesne - v pondelok 3. mája - oslávila svoje 90. narodeniny, už dosiahla všetky pozemské úspechy, ocenenia a desiatky rokov si získava srdcia všetkých fanúšikov naprieč generáciami, rokmi i režimami. Pre českú hereckú ikonu teda nezostáva iná možnosť, len vyraziť do vesmíru v ústrety novým výzvam. "Publikum mimozemské chce tleskat české ženské, Jiřino, Jiřino, budeš vystřelená," spieva sa v pesničke.


"Je mi cťou byť súčasťou posádky pre kozmickú misiu JB-90! Nech je Dahlias rovnako úspešný pre mimozemské publikum v nasledujúcej minimálne 90-ročnej kariére," napísal pri zverejnení klipu na svojom facebookovom profile spevák a skladateľ Ondřej Gregor Brzobohatý. Vo videu sa k trojici autorov piesne pridáva na misii JB-90 aj herec Vojta Kotek.

V rámci vystrihnutých scén zo známych sci-fi snímok sa v klipe objavia aj Tom Hanks, Jack Nicholson či Steven Spielberg a rôzne fiktívne vesmírne postavy ako E.T. mimozemšťan, votrelec, Yoda, Chewbacca alebo Alf. Posádka namiesto vesmírnej lode vzlietne priamo z Prahy na Žižkovskej televíznej veži. Videoklip vytvorilo kreatívne štúdio Filmagix na čele s Michalom Orsavom a Michaelou Loveckou. Okrem samotného klipu si môžete na ich Youtube kanáli pozrieť aj making of video.


Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)
Foto: Filmagix