Slovenský hudobník Steven Vagovics vydal nový singel s názvom Blue Skies, ktorý sa zaoberá témou klimatických zmien. Pieseň je emotívna a melancholická, s textom, ktorý vykresľuje obraz modrej oblohy, ktorá nám mizne pred očami. Vagovics spieva o strate krásy prírody a o tom, ako je ohrozená budúcnosť našej planéty

Blue Skies nadväzuje na Vagovicsov predchádzajúci singel Rivers and Lakes, ktorý vyšiel na Deň Zeme 2024. Inštrumentálna skladba bola sprevádzaná videoklipom, ktorý zobrazoval zábery spojené s ničením prírody a moderátorské hlasy hovoriace znepokojujúce fakty o klimatických zmenách.Vagovics je známy svojím aktivistickým prístupom k hudbe a už v minulosti sa venoval témam ako životné prostredie a sociálna spravodlivosť. Svoje umenie vníma ako nástroj na šírenie povedomia o dôležitých otázkach a na podnecovanie k pozitívnym zmenám.

Aj keď spevák bežne píše skôr o láske, jeho nasledujúci album Sunlight je venovaný práve tématike klimatických zmien. "Chcel by som svojim novým albumom poukázať na to, že aj keď sa momentálne oprávnene venujeme skôr prebiehajúcim vojnám a vnímame ich ako dôležitejšiu tému, čomu úplne rozumiem, stále je tu aj problém životného prostredia a musíme riešiť skutočnosť, že intenzívne ničíme jedinú planétu, ktorú máme. Nemali by sme na to v žiadnom prípade zabúdať," hovorí Steven.

Nový singel Blue Skies je silným a dojemným vyjadrením znepokojenia nad klimatickými zmenami. Je to dôležitá pripomienka toho, že musíme konať teraz, aby sme zachovali našu planétu pre budúce generácie. Steven Vagovics doposiaľ vydal šesť sólových albumov. Jeho ďalší album Sunlight by mal vyjsť ešte pred letom.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Steven Vagovics.