Po skupine Desmod či Katke Knechtovej sa Cigánski diabli opäť spoja s veľkou hviezdou populárnej hudby. V najbližších týždňoch a mesiacoch odohrajú šesť exkluzívnych koncertov s dlhodobo najpopulárnejšou českou speváčkou Luciou Bílou.

Lucie Bílá patrí medzi najuniverzálnejšie speváčky v našich končinách. Publikum dokáže očariť pri komorných recitáloch, na metalových koncertoch s legendárnymi Arakain, aj s popovou šou svetových rozmerov. Mnohonásobná slávica, na ktorej si fanúšikovia viacerých generácií cenia jej mimoriadny hlas a talent, ale aj humor a bezprostredné vystupovanie, má skrátka rada nové hudobné výzvy a fanúšikov pravidelne prekvapuje.

Zároveň nie je tajomstvom, že v jej žilách koluje aj rómska krv, takže spojenie so svetovo uznávaným etno/world music orchestrom Cigánski diabli je prirodzeným krokom. Koncerty sľubujú zaujímavé dramaturgické a hudobné spojenie top umelcov, v ktorom repertoár Lucie Bílej ozvláštnia zaujímavé aranžmány Cigánskych diablov. Fanúšikovia sa môžu tešiť na energiu a inštrumentálnu bravúrnosť orchestra, sóla charizmatického cimbalového majstra Ernesta Šarköziho a, podobne ako na úspešnom turné s Katkou Knechtovou, určite zaznie aj duet Silvie Šarköziovej s hlavnou speváckou hviezdou.

Najbližší koncert sa uskutoční už v prvý letný deň v Nitre, ďalšie budú nasledovať v auguste a v septembri. Lístky na vybrané koncerty sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Plánované koncerty Lucie Bílej a Cigánskych diablov:

21. 6. - Nitra, PKO
4. 8. - Jaslovské Bohunice, amfiteáter 
5. 8. - Nemšová, Dom kultúry 
15. 9. - Trnava, športová hala
16. 9. - Žilina, tenisová hala 
18. 9. - Šala, športová hala

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: PR
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Cigánski diabli, Lucie Bílá