Do Bratislavy už v sobotu 10. júna zavíta česká verzia muzikálu Mamma Mia! s hitmi skupiny ABBA. Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave pre veľký záujem ožije v ten istý deň hneď dvomi predstaveniami. V hlavných úlohách sa predstavia poprední českí interpreti ako Helena Vondráčková, Hana Křížková či Radka Fišarová.

Predstavia sa aj Roman Vojtek, Bronislav Kotiš, Pavel Vítek, Oldřich Kříž, Ivana Korolová, Tomáš Smička či Vendula Příhodová. "Skladby skupiny ABBA sú pre mňa doslova srdcovou záležitosťou. Veľmi sa teším na to, ako si ich spolu s kolegami zaspievame v Bratislave," neskrýva svoje nadšenie česká spevácka diva Helena Vondráčková.

Muzikálovú zostavu doplnia aj Slováci. V úlohe Lisy sa predstaví rodáčka z Púchova Alžbeta Bartošová, ktorú pre český muzikál objavil Michal David. Peppera stvárni Peter Pecha, ktorý sa do muzikálu v Česku dostal po štúdiu na ZUŠ Gbely a JAMU v Brne. Tretím Slovákom v obsadení je Bratislavčan Laco Hudec Šubrt, ktorý stvárni Eddieho.

Muzikál Mamma Mia! napísala Catherine Johnson. Autormi hudby sú členovia formácie ABBA Benny Andersson a Björn Ulvaeus. Premiéru mal v roku 1999 v Londýne. Jeho českú verziu už videlo viac ako 270-tisíc ľudí. Úspech zožalo aj filmové spracovanie z roku 2008, v ktorom si zahrali Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard či Meryl Streep. Snímka získala dve nominácie na Zlatý glóbus a tri na ceny BAFTA.

Tip redakcie: Helena Vondráčková sa v Bratislave koncom roka predstaví aj s vlastnou šou plnou hostí. Na Zimnom štadióne O. Nepelu oslávi 21. októbra spolu s fanúšikmi svoje 70. narodeniny. Vstupenky na jej megakoncert kúpite exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Zdroj: SITA (pro:messa), Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Helena Vondráčková