V bratislavskom KC Dunaj vystúpi 1. novembra nemecko-španielska formácia Time Switch. Tvoria ju bývalí členovia skupiny Noise of Human Art (N.O.H.A)., ktorí po rozchode s dlhoročnými spoluhráčmi - Filipom Šebánkom a MC Chevym - najskôr používali názov Nights of Hedonistic Adventure (čiže tiež N.O.H.A.), no aktuálne sa rozhodli spory nadobro ukončiť a začať odznova.

Skončil tak aj niekoľko mesiacov trvajúci zmätok u fanúšikov i organizátorov koncertov, ktorí väčšinou ani nevedeli, že "nohy" sú dve. Vtipná situácia nastala vlani v decembri, keď v rozpätí niekoľkých dní v Bratislave koncertovali obe skupiny používajúce skratku N.O.H.A.

Jedna z nich - tá, ktorú po rozkole kapely vytvoril zakladajúci člen Filip Šebánek alias Philip Noha - sa nedávno predstavila na Dobrom festivale, kde energiu spolu s ním rozdával aj MC Chevy aj dvojica speváčok. Práve ich kapela s podtitulom "Circus Underground" (ktorým sa museli počas obdobia dvoch "nôh" odlíšiť) môže v súčasnosti ako jediná naďalej používať názov Noise of Human Art, teda N.O.H.A. Philip Noha totiž celú záležitosť koncom roka 2011 riešil aj právnou cestou.

Druhá N.O.H.A. - Nights of Hedonistic Adventure - je tak už minulosťou. Charizmatická speváčka Minerva Diaz Pérez musela uznať, že N.O.H.A. môže byť len jedna. Naťahovanie rozporov s bývalými spoluhráčmi by nikam neviedlo a tak so svojou novou kapelou začína tento rok nanovo pod názvom Time Switch.

Názov kapely je síce nový, no hitov N.O.H.A. sa návštevníci koncertu určite dočkajú. V KC Dunaj tak zaznejú piesne ako Tu Cafe, Balkan Hot Step či Dive In Your Life, ale i materiál z pripravovaného albumu Time Switch. Kapela pôsobí v zložení: Minerva Díaz Pérez (vokály), Mike Romeo (vokály), Jochen Eickenberg (klávesy), Tobias Belker (bicie), Tim Rashid (basgitara).

Prvých sto vstupeniek za zvýhodnenú cenu 11 eur je už v predpredaji na stránke www.orepole.sk.

Time Switch - Nasty

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy za posledný rok interpretov ako Parov Stelar Band, Belleruche alebo Ghostpoet. V najbližších týždňoch a mesiacoch pripravuje okrem iných vystúpenia umelcov ako Nneka, Gus Gus či reprízu koncertu Parov Stelar Band v bratislavskej Aegon aréne Národného tenisového centra (NTC).

Text: Patrik Marflák (zdroj: Ore Pole, archív Hudba.sk)
Foto: Facebook.com/Time.Switch.Music

Súvisiaci interpreti: N.O.H.A.