Britská folk-rocková kapela Mumford & Sons predstavila videoklip ku skladbe Hopeless Wanderer, ktorá sa nachádza na ich druhej štúdiovke Babel (2012). Samotní členovia skupiny však v klipe neúčinkujú, namiesto nich si v ňom zahrali komici Jason Sudeikis, Will Forte, Jason Bateman a Ed Helms.

Štvorica hercov oceňovaných hudobníkov paroduje, pričom tvorcovia klipu dbali aj na také detaily ako sú oblečenie alebo brada Teda Dwanea. Na výsledku sa určite dobre pobavili aj samotní členovia kapely, posúďte sami.


Skupina Mumford & Sons vznikla v roku 2007 a zásluhou prvého albumu Sigh No More (2009) a skladieb ako Little Lion Man, Winter Winds alebo The Cave získala tri Billboard Music Awards, jednu Brit Award, jednu Q Award a šesť nominácií na Grammy. Z tejto štúdiovky predala len v USA viac ako 2,4 milióna kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom, hneď po Born This Way (2011) od Lady Gaga a 21 (2011) od Adele.

Na jeho úspech nadviazali spomínanou nahrávkou Babel, s ktorou dobyli britský i americký albumový rebríček a vo februári za ňu získali cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka. Prečítajte si čím je album výnimočný v našej recenzii

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív)
Foto: Mumfordandsons.com

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons