Americký herec Johnny Depp sa predstaví na albume stratených piesní Boba Dylana z roku 1967. Nahrávku vytvorila skupina hudobníkov s producentom T Bone Burnettom na základe nedokončených skladieb hudobnej legendy.

Pod názvom Lost On The River: The New Basement Tapes by mala štúdiovka vyjsť na jeseň spolu s dokumentom Lost Songs: The Basement Tapes Continued. Predstaviteľ Jacka Sparrowa sa pritom na nahrávaní podieľal len náhodou, keď hudobník Elvis Costello nemohol prísť do štúdia. Johnny Depp bol vtedy na návšteve za Burnettom a napokon prispel v piesni Kansas City hrou na gitaru.

Okrem neho piesne nahrali aj Marcus Mumford, Jim James, Rhiannon Giddens, Taylor Goldsmith a spomínaný Costello. "Skvelá hudba najlepšie vzniká, keď sa skupina umelcov stretne pre spoločné dobro. Po celý čas u nás vládne štedrosť a podpora, čo reflektuje aj ohromnú šľachetnosť Boba Dylana za to, že nám prenechal tieto texty," vyjadril sa v minulosti o pripravovanom albume Burnett.

Johnny Depp je známy svojím pozitívnym vzťahom k hudbe a priateľstvom s viacerými známymi hudobníkmi. V roku 1997 napríklad nahral slide na na gitare v piesni Fade In-Out kapely Oasis, hral tiež na sólovom albume Shanea McGowana (The Pogues) a nahrával a vystupoval aj s Marilynom Mansonom. Objavil sa tiež vo viacerých videoklipoch Paula McCartneyho, naposledy ako nenápadný gitarista v klipe Early Days.

Zdroj: Nme.com, Hudba.sk
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan