Britská speváčka Leona Lewis už nejaký čas odsúva svoju popovú spevácku kariéru na druhú koľaj a momentálne sa sústreďuje na svoje účinkovanie na Broadwayi v legendárnom muzikáli Cats (Mačky). Tí, ktorí sa do newyorského divadla len tak nedostanú, môžu obdivovať jej performance aspoň v televíznom vystúpení.

Legendárne Mačky patria k najúspešnejším svetovým muzikálom a postava Grizabelly, ktorú stvárňuje práve Leona Lewis, k jej kľúčovým charakterom. Práve ona si v predstavení zaspieva ikonickú skladbu Memory z pera Andrewa Lloyd Webbera. Britská speváčka si spomína, že ako sedemročnú ju tento muzikál opantal: "Pamätám si, že to bolo magické. A najmä tá skladba mi zostala v hlave. Išla som za mojou učiteľkou spevu a spýtala som sa jej, či sa môžem tú pieseň naučiť a spievať ju mojím detským hláskom."

Včera ráno, iba niekoľko dní po odpremiérovaní muzikálu s Leonou, sa 31-ročná speváčka so svojimi hereckými a speváckymi kolegami zastavila aj v šou Good Morning America. Spoločne tu okrem iných skladieb odprezentovali aj spomínanú Memory a to všetko v autentických divadelných kostýmoch a s kulisami takmer ako v predstavení.

"Leona má jeden z najúžasnejších hlasov jej generácie. Všetci sme veľmi vzrušení z toho, že s ňou môžeme pracovať," vyjadril sa pochvalne o speváčke skladateľ Andrew Lloyd Webber a ona mu kompliment vrátila slovami, že je skvelé vystupovať v jednej z jeho šou. Zdá sa, že v kultovej postave, po ktorej túžia všetky muzikálové speváčky, sa skutočne našla a jej spevácke schopnosti spôsobujú zimomriavky aj prostredníctvom obrazovky.


Zdroj: CBSNews, Digitalspy, mž
Foto: Facebook.com/leonalewis

Súvisiaci interpreti: Leona Lewis