Jeden z najvýraznejších skladateľských talentov vo Veľkej Británii sa premiérovo sa predstaví na Slovensku. V decembri na akustickom koncerte v bratislavskom Majestic Music Clube zahrá skladby, ktoré sú prierezom celej jeho kariéry od ranej tvorby Stranglers až po súčasnosť, vrátane nových a nikdy predtým nehraných skladieb z pripravovaného albumu.

Ako pôvodný gitarista, spevák a hlavný skladateľ britskej rockovej kapely The Stranglers získal obrovský úspech s desiatimi albumami a 21 singlami v Top 40, ktoré bodovali v Európe rovnako ako v USA. Medzi klasické hity, pod ktorými je Hugh Cornwell podpísaný, patria napríklad Peaches, No More Heroes, Golden Brown, Nice N' Sleazy, Always the Sun alebo Duchess. V kapele účinkoval od jej založenia v roku 1974 až do roku 1990, kedy si uvedomil, že so skupinou už nedokáže umelecky nenapredovať a rozhodol sa pre sólovú dráhu.


Jeho zatiaľ posledný štúdiový album Totem and Taboo vyšiel v roku 2013 a bol sprevádzaný nadšenými recenziami. Cornwell ho nahral v štúdiu Electrical Audio v Chicagu s producentom Steveom Albinim, ktorý sa postaral aj o jeho mixing. Od redaktora Rolling Stone si hudobník vyslúžil označenie "britský punkový temný pán" a magazín Mojo nahrávku nazval "jeho najsilnejším albumom za posledných 30 rokov". Ďalší hudobný magazín Your Flesh o albume napísal: "Desať piesní, desať odlišných sentimentov, desať atmosfér, všetko nepochybne Cornwell a naozaj, všetko pekelne dobré."

Premiérový koncert Hugha Cornwella na Slovensku sa uskutoční 2. decembra v klube Majestic Music Club (MMC) v Bratislave. Vstupenky sa už predávajú v sieti Predpredaj.sk. Koncert je na sedenie a najrýchlejších 50 fanúšikov získa lístky za uvádzaciu cenu 17 eur.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Facebook event


Prečítajte si: Revolučný rok 1977: Tucet zásadných albumov, ktoré naštartovali novú éru

Zdroj: RETRO.GIGS promotion
Foto: Kevin Nixon

Súvisiaci interpreti: The Stranglers