Hudobník svetového formátu - gitarista, spevák a skladateľ Sheldon Reynolds, známy predovšetkým svojím pôsobením vo funkovej skupine Earth, Wind & Fire - momentálne koncertuje po Slovensku. V rámci série koncertov, ktoré absolvuje so skupinou Finally Eugena Botoša, príde už v pondelok (7.10.) do bratislavského Nu Spirit Clubu.

Eugen Botoš je známy predovšetkým ako talentovaný huslista orchestra Slovenského národného divadla a Violin Orchestra Bratislava. Nesmierne ho však baví aj funky hudba, ktorej sa ako skladateľ a hráč na klávesoch venuje v skupine Finally. O jeho autorské skladby pritom prejavili záujem aj interpreti funkovej hudby svetového formátu. Pesničku Beautiful Dreamer už zaradila na svoj sólový album Maysa Leak, bývalá speváčka britskej skupiny Incognito a účasť na nahrávaní hitu Love For Real prijali páni Marcus Miller, Jeff Lorber a Sheldon Reynolds.

"So Sheldonom som nadviazal kontakt cez saxofonistu skupiny Earth, Wind & Fire Garyho Biasa, s ktorým som nedávno spolupracoval na jeho sólovej nahrávke," vysvetľuje Botoš. "Krátko na to sme sa so Sheldonom stretli priamo u neho doma v Los Angeles, pustil som mu zopár mojich nových nahrávok a hneď sme sa dohodli na ďalšej spolupráci." Tá sa vznikom pesničky Love For Real nekončí – Reynolds prijal Eugenove pozvanie na Slovensko a od 2. do 11. októbra spolu absolvujú šesť spoločných vystúpení. "Hráme nové skladby skupiny Finally doplnené o hity Earth, Wind & Fire, v oboch prípadoch bude Sheldon naším hosťom v role speváka," dopĺňa Eugen Botoš.

Po troch koncertoch na východe krajiny sa hudobníci presunú do hlavného mesta, kde odohrajú dva koncerty. Prvý z nich sa koná v pondelok 7. októbra v Nu Spirit Clube, lístky sú v predaji na stránke Predpredaj.sk.

Pesničky nahrané so Sheldonom Reynoldsom a Maysou Leak sú len malou ochutnávkou z pripravovaného nového albumu skupiny Finally nazvaného Final Definition. Okrem hudobníkov Oscara Seatona (bicie), Marcusa Millera (basová gitara), Erica Marienthala (saxofón) a Jeffa Lorbera (klávesy) sa na ňom objavia aj ďalšie zvučné mená svetovej jazzovej a funkovej hudby. Album bude skompletizovaný a pripravený na vydanie ešte v tomto roku.

Rozpis koncertov na Final definition tour 2013
Finally feat. Sheldon Reynolds (Earth, Wind & Fire)

2. 10. -  Jazz klub, Košice
4. 10. -  Barrique, Michalovce
5. 10. - Jazz festival, Košice 2013
7. 10. -  Nu Spirit Club, Bratislava - PREDPREDAJ
9. 10. -  Le Bar Eurovea, Bratislava
11. 10. - Jazzdock, Praha (ČR)

Informácie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová z manažmentu Eugena Botoša.

Foto: Facebook.com/sheldon.reynolds1