Namiesto Chrisa príde Sisa - v programe jediného jazzového festivalu na Orave došlo k menším zmenám. Nakoľko jeden z piatkových interpretov ospravedlnil svoju účasť, museli organizátori hľadať náhradu. Na záver prvého dňa tak nevystúpi newyorské zoskupenie Chris Byars Quartet, ale špičkoví slovenskí hudobníci.

Posledný piatkový koncert bude patriť skladateľke a flautistke Sise Michalidesovej. Predstaví svoj projekt Zimní kúzelníci, ktorý spája prvky jazzu a vážnej hudby s výrazovými prostriedkami balkánskeho a slovenského folklóru. Spojenie mimoriadneho kompozičného talentu a skvelej interpretácie určite ponúkne netradičný zážitok, keďže je zostava Zimných kúzelníkov spolkom naozajstných hudobných kúzelníkov.

Vystúpia Peter Preložník (klávesy), Pavol Bereza (gitara), Boris Lenko (akordeón), Milo Suchomel (saxofón), Anton Jaro (kontrabas), Štefan Bugala (bicie a vibrafón), Stanislav Palúch (husle), Sisa a sláčikové duo. Spolu desať hudobníkov, ktorí sú hudobníckou špičkou a majstrami svojich nástrojov.  

OravaJazz festival už o dva týždne privíta jazzmenov z piatich krajín a ponúkne 8 koncertov. Okrem hudby bude pre návštevníkov festivalu pripravená aj výstava.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Veronika Majdová, PR manažérka festivalu. Podrobnosti o festivale nájdete na stránke www.oravajazz.sk

Súvisiaci interpreti: Sisa Michalidesová