Český pesničkár Xindl X opäť prichádza na Slovensko, aby tu odohral sedem koncertov. Tie budú špeciálne v tom, že ich hudobník odohrá iba s gitarovým doprovodom. Ako hosť sa predstaví slovenská pesničkárka Mirka Miškechová.

"Tušil som, že na Slovensku bude skvelé publikum, ale skutočnosť predčila moje očakávania. Atmosféra na koncertoch bola fantastická. Taktiež ma dosť prekvapilo, že aj napriek absencii mojich piesní v rádiách si ich ľudia so mnou spievajú. Už po pár koncertoch mi teda bolo jasné, že nemôžem svojich slovenských fanúšikov zanedbávať tak, ako doteraz a musím sem začať chodiť častejšie," uviedol Xindl X na margo pripravovaného turné.

Medzi jednotlivými koncertami na Slovensku bude čerstvý dvojnásobný otec dokončovať svoj nový album. Ten by podľa jeho slov mal predstavovať návrat k pesničkárstvu. "Tentokrát nečakajte žiadne výlety do iných žánrov, ale priamočiaru nahrávku v komornom zložení, na ktorej sa mieša folk s rapom a popom. Názov albumu bude Čecháček Made, vďaka čomu možno predpokladať, že bude obsahovať najmä protestsongy," spresnil Xindl X.

Termíny koncertov:

21.11. - Banská Bystrica, Klub 77
22.11. - Skalica, Budvarka
23.11. - Považská Bystrica, Apollo Music Club
30.11. - Hlboká pri Senici, Festival Čaj o piatej
06.12. - Košice, Kasárne
07.12. - Prešov, Bizzare Klub
21.12. - Žiar nad Hronom, Festival Vianočka

 
Informácie pre Hudba.sk poskytla Johana Turnerová, PR manažérka Xindla X.

Foto: David Cysař - Xindlx.cz

Súvisiaci interpreti: Xindl X