Známy slovenský gitarista a skladateľ Andrej Šeban neoddychuje ani koncom sezóny - okrem spomienkového turné 15 rokov bez Filipa, v rámci ktorého už s Richardom Müllerom precestoval takmer celé Slovensko, pripravil aj sériu koncertov pre fanúšikov vlastnej autorskej tvorby.

V rámci nového projektu sa Andrej Šeban predstaví so skúsenou rytmickou sekciou, ktorú tvoria Martin Gašpar (basgitara, kontrabas) a Marcel Buntaj (bicie). Zaujímavá zostava, na ktorú znalci hudobnej scény spomínajú ako na začiatky legendárneho ASH Bandu. Ostrieľaní inštrumentalisti sa stretnú na jednom pódiu po dlhých rokoch a okrem pripraveného materiálu využijú aj široký priestor na citlivú improvizáciu. Každý koncert sa tak stáva neopakovateľným zažitkom - o to viac, že trio stihne do konca roka odohrať len štyri koncerty: v Košiciach, Nitre, Bratislave a Banskej Bystrici.

"Jednotliví členovia skupiny sú veľmi vyťažení a pred Vianocami by sme toho už viac nestihli. Snažili sme sa však koncerty rozhodiť spravodlivo po celom Slovensku, aby aj naši fanúšikovia z iných miest mali možnosť vidieť koncert - keď už nie priamo vo svojom, tak aspoň v blízkom meste," hovorí Šebanov manažér Tomáš Lukačka.

"Fanúšikovia už horia nedočkavosťou a zaplavujú nás otázkami o repertoári a detailoch koncertov. Samozrejme, každý je zvedavý, pretože táto zostava tu dlho nebola a ľudia si ju pamätajú ako jednu z tých kreatívnych. Všetci zúčastnení hudobníci majú silný vzťah k pôvodnej slovenskej tvorbe, návštevníci sa preto môžu tešiť na nové aranžmány vybraných ľudových piesní. Skupina má pripravený aj nový materiál, ako aj nové aranžmány Andrejových najznámejších skladieb," dodáva Lukačka.

Prečítajte si: 15 rokov bez Filipa: Jaro by bol na výkony Müllera a Šebana pyšný

Andrej Šeban Trio Tour 2015:

2. 12. - Košice, Historická radnica
3. 12. - Nitra, Synagóga
8. 12. - Bratislava, SK Vajnorská
9. 12. - Banská Bystrica, Záhrada

Andrej Šeban Trio Tour 2015 je realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Redakciu informoval Tomáš Lukačka z OZ Euforion. Viac informácií o koncertoch Andreja Šebana nájdete na oficiálnom webe www.andrejseban.com.

Foto: archív - René Miko / Propaganda House

Súvisiaci interpreti: Andrej Šeban