Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín, Jiří Hrubeš. Najslávnejšia zostava legendárneho Pražského výběru + DJ Roxtar odohrajú v Bratislave špeciálny klubový koncert. Vo vynikajúcej kondícii zahrajú piesne z kultového albumu Straka v hrsti doplnený prierezom z ich štyridsaťročnej kariéry.


Koncert sa uskutoční 21. apríla 2023 v Majestic Music Clube (MMC) v rámci koncertnej série Danube Music Day. Lístky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Pražský výběr vznikol v roku 1976. Začínal v ťažkých časoch, ktoré nepriali slobodnému mysleniu. Závan slobody v Československu ožil medzi mladými ľuďmi, ktorí sa spoločne s predchádzajúcou generáciou disidentov nechceli zmieriť s totalitnými pravidlami. Zo spojenia muzikantov rockovej a jazzovej scény vzišli kapely novej vlny.

Texty Pražského výběru na spoločenskú situáciu reagovali českou národnou vlastnosťou - všetko zľahčovať ironickým zmyslom pre humor s trefným poukazovaním na absurditu doby. To ich stálo miesto na javiskách, keď prišiel trojročný zákaz. Ľudia na nich však nezabudli. Pražský výběr sa stal jednou z najvplyvnejších skupín v Československu a je jasným dôkazom toho, že aj rock'n'roll dopomohol k pádu železnej opony. To ocenili aj The Rolling Stones či Frank Zappa, keď sa s nimi stretli na spoločných koncertoch.

Od roku 2012 sa opäť pretli ich spoločné cesty. Odvtedy sú veľmi aktívni a pravidelne vystupujú aj na najväčších českých a slovenských festivaloch. Teraz sa rozhodli hrať častejšie, ale klubový koncert je stále vzácna a neopakovateľná príležitosť uvidieť jednu z najdôležitejších kapiel v našej spoločnej histórii. Zohrané silné individuality sa znovu bavia hudbou a posúvajú dôležité posolstvo v nových úpravách z legendárnej nahrávky Straka v hrsti aj z výberu z ďalších albumov. Fanúšikovia sa môžu tešiť na jeden z koncertov roka v MMC.

Vstupenky:  

Zdroj: Music Press Production

Súvisiaci interpreti: Pražský výběr