Česká formácia Divokej Bill v stredu vyrazila na koncertnú šnúru, ktorú organizuje pri príležitosti 15. výročia svojho založenia. Prvou zástavkou turné Možná přijde i pekelník sa stalo Brno, odkiaľ kapela vyráža na Slovensko.

Divokej Bill na Slovensku odohrá päticu koncertov. Najprv sa 7. februára predstaví v Trenčíne (predpredaj), následne sa 8. februára presunie do Košíc (predpredaj) a 13. februára do Bratislavy (predpredaj). Posledné dva koncerty na Slovensku odohrá kapela 14. februára v Žiline a 15. februára v Čadci. Formácia sa následne vráti dokončiť turné do Českej republiky.

Skupina na koncertoch predstaví novú štúdiovku 15 (2013), vrátane aktuálneho singla Dolsin. Ako uviedli hudobníci, na turné sa pripravovali od Nového roka. "Nedávno sme zmenili skúšobňu, teraz máme suchú a pohodlnú, a veľmi nás baví chodiť si zahrať. Tiež máme nový mix, tak sa všetci po rokoch zase krásne počujeme. Proste paráda," opísal skúškový maratón spevák Vašek Bláha.

Prečítajte si rozhovor: Divokej Bill: "Sme originálni a takých kapiel je dnes málo"

Kapelu Divokej Bill tvoria Václav Bláha (spev a gitara), Miloš Jurač (basgitara, spev), Štěpán Karbulka (spev, megafón, tanec), Adam Karlík (husle), Roman Procházka (akustická gitara, spev), Honza Bártl (bendžo), Martin Pecka (akordeón) a Marek Žežulka (bicie). Na svojom konte majú šesť štúdiových albumov - Propustka do pekel (2000), Svatá pravda (2001), Mezi nima (2003), Divokej Bill (2006), Mlsná (2009) a najnovší 15 (2013).

Slovenské termíny turné Možná přijde i pekelník:

07.02. - Trenčín, Piano - predpredaj
08.02. - Košice, Colloseum - predpredaj
13.02. - Bratislava, MMC - predpredaj
14.02. - Žilina, Smerr
15.02. - Čadca, Sixx

Zdroj: PR, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Marek Žídek

Súvisiaci interpreti: Divokej Bill