Momentálne jeden z najžiadanejších predstaviteľov elektronickej tanečnej scény príde v lete na Slovensko. Raper, spevák a producent Example vystúpi na Grape festivale, ktorý sa bude konať 10. a 11. augusta na piešťanskom letisku.

Elliot John Gleave alias Example, zažíva v poslednom období to, čomu sa hovorí absolútny boom. Vypredáva koncertné sály v celej Európe a je headlinerom na najväčších festivaloch. 29-ročný Londýnčan začínal svoju kariéru ako raper a v tomto duchu nahral aj v roku 2007 svoj prvý album What We Made, ktorého sa predalo len desaťtisíc kusov.

Ubehli však tri roky a Example sa posunul smerom k elektronickej tanečnej hudbe. Jeho druhý album Won't Go Quietly (2010) má v booklete napísaných neuveriteľných 25 producentov (napr. Calvin Harris, Chase & Status či Sub Focus) a priniesol mu prvú zlatú platňu za predaj. S albumom, na ktorom je aj jeho prvý veľký hit Kickstarts, Example dobyl britský albumový rebríček a presadil sa aj v kontinentálnej Európe.

Example - Kickstarts

V roku 2011 vydal štúdiovú trojku Playing In The Shadows, na ktorej má každá skladba hitový potenciál. "Všetko to začalo hymnickou skladbou Kickstarts. Keď ju na festivale spievalo 60 tisíc ľudí, povedal som si Heuréka. Moja cesta bola šialená, ale teraz som tam, kde je to správne. Všetko je to iba o hudbe," hovorí Example o svojom úspechu. Z aktuálneho albumu vydal štyri single, pričom s hitmi Changed the Way You Kiss Me a Stay Awake ovládol domáci singlový rebríček.

Example tento rok okrem Grape festivalu vystúpi napríklad aj na veľkých európskych festivaloch ako Rock Im Park, V festival, Benicassim, T In The Park, Isle Of Wight alebo na českom Rock For People.

Example - Changed the Way You Kiss Me (live - iTunes festival 2011)

Už skôr potvrdenými kapelami tretieho ročníka Grape festivalu sú britské skupiny The Subways, Modestep a Wolf Gang, talianska kapela The Bloody Beetroots, české formácie Tata Bojs, Prago Union, Please The Trees, Airfare, Voodooyoudo, Republic Of Two, LUS3, A Banquet, Skyline, česko-slovenská kapela Rara Avis a tiež domáce zoskupenia Para, Billy Barman, Noisecut, Funny Faces a Got Blue Balls. Vstupenky na podujatie sa dajú v súčasnosti kúpiť za 34 eur. Táto cena platí do 31. mája.

Example - Stay Awake

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Trstenský, PR manažér Grape festivalu.