13. júla 2012 vystúpi pred legendárnymi Guns N' Roses na piešťanskom letisku slovenská rocková skupina Dorian Gray. Na scéne je už od začiatku deväťdesiatych rokov, kedy svoje najlepšie obdobie prežíval aj Axl Rose s Guns N' Roses. Aj Dorian Gray sa dve desaťročia venuje hardrocku, ktorý oslovuje fanúšikov všetkých vekových skupín.

Ku Guns N' Roses má tak líder a spevák skupiny Vadim Bušovský silný vzťah. "Zaregistroval som ich pri albume Apetite For Destruction a chvíľu som si na Axlov spev musel zvykať," pripúšťa s úsmevom. "Ich hudbe som napokon prepadol a dodnes ju mám rád." Bušovský uvidí Guns N' Roses prvýkrát v živote práve v Piešťanoch a rád by sa s Axlom Roseom aj osobne stretol v zákulisí, v prvom rade sa však chce sústrediť na koncert svojej kapely.

"Hlavne nech sa nám podarí naše vystúpenie, nech ľudí zabavíme a urobíme tú správnu atmosféru. Repertoár už máme pripravený, budeme hrať naše najlepšie kúsky zo starých platní a aj z pripravovaného albumu. Ten vydáme ešte pred letom," dodal líder kapely, ktorá sa už raz predstavila v úlohe predskokana hudobného velikána - v roku 1996 si zahrala pred Jethro Tull.

Skupina Dorian Gray menila počas takmer dvadsiatich rokoch fungovania niekoľkokrát svoje zloženie. Práve tento rok sa na scénu vracia v takmer pôvodnej zostave a s novým repertoárom, ktorého ochutnávkou je aktuálna novinka Neznáma s čerstvým videoklipom.

Dorian Gray - Neznáma

Prvý veľký hit Dorian Gray s názvom Som tu len hosť pochádza ešte z minulého storočia, no prvý album si fanúšikovia mohli kúpiť až v roku 2001. Ďalší pribudol v roku 2008 a tretí v poradí vznikne túto sezónu v zložení Vadim Bušovský, Boris Brna (obaja zakladajúci členovia Dorian Gray) a Dano Urban.

"Pôvodne som chcel spraviť sólový projekt a Borisa s Danom som si prizval ako muzikantov. Keď sme však začali hrať, zafungovala medzi nami chémia a napadlo mi, že by sme sa znova mohli volať Dorian Gray ako za starých čias," vysvetlil Bušovský okolnosti comebacku skupiny. Novú platňu chcú hudobníci dokončiť v priebehu troch mesiacov, dnes je hotová viac ako polovica. Hudbu skladá Bušovský, k textárovi Braňovi Moskáľovi pribudnú pravdepodobne aj ďalší. "Hudobne aj textovo sú nové pesničky iné ako tie predchádzajúce – sú o optimizme a o kráse. Už žiadne veľké pravdy o škaredých veciach," prízvukuje Vadim.

Z comebacku Dorian Gray sa teší aj hlavný organizátor festivalu Topfest a koncertu Guns N' Roses Dušan Drobný. "Chceme fanúšikov na príchod hlavnej hviezdy večera pripraviť aj kvalitnou domácou rockovou hudbou. Medzi slovenskými predskokanmi tak nemôže chýbať Dorian Gray," uviedol, čím naznačil, že zoznam kapiel na podujatí Topfest PLUS ešte nie je finálny.

Lístky na koncert Guns N' Roses, ktorý sa uskutoční 13. júla na letisku v Piešťanoch, sú už v predaji v sieti Ticketportal. Za prvých päť dní sa podľa Drobného vypredalo viac ako 2500 vstupeniek. V pondelok (5.3.) boli uvedené do predaja aj VIP vstupenky, ktoré majiteľom zabezpečia parkovacie miesto neďaleko hlavného pódia a miesto na tribúne so stanom s občerstvením a nápojmi v cene (podľa typu vstupenky). Najdrahšie vstupenky sú v cene 199 eur a zahŕňajú okrem spomenutého aj CD Guns N' Roses - Greatest Hits (2004) či obsluhu, ktorú bude hosťom VIP tribúny zabezpečovať celkovo 80 časníkov.

Všetky aktuálne ceny vstupeniek sú platné do konca marca, potom sa budú ceny zvyšovať.

Informácie a foto skupiny Dorian Gray pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka kapely. Informácie o vstupenkách na Topfet PLUS s Guns N' Roses poskytol Ján Kakaščík za Agentúru Duna a BM Promotion.

Foto: Šymon Kliman