Po vyše roku od posledného verejného koncertu v našom hlavnom meste sa populárny český spevák Vojtěch Dyk na veľké pódium v Bratislave vráti znova. Na svojom doteraz najväčšom koncerte na Slovensku predstaví spolu s B-Side Bandom piesne z debutového albumu Deska.

Očakávaný autorský album vznikol vďaka dlhoročnej spolupráci Vojtěcha Dyka a swingového zoskupenia B-Side Band, ktorý vedie talentovaný hudobník Josef Buchta. Svetlo sveta uzrel na sklonku roka 2014 a v decembri ho pokrstili aj v Bratislave, išlo však o menšiu akciu určenú pre kolegov zo šoubiznisu a novinárov.

Veľké jarné turné hudobníci odštartovali v rodných Čechách. Na slovenských priaznivcov však nezabudli a v rámci turné opäť naplánovali aj bratislavský koncert. Tóny swingu a jazzu sa budú 9. apríla ozývať z priestorov HANT arény (Športová hala Pasienky). O tom, čím sa bude turné líšiť od doteraz odohraných koncertov prezradil Vojtěch Dyk:

"Po prvé, odohráme väčšie množstvo koncertov, také množstvo koncertov sme snáď ešte nemali. Po druhé, odohráme ich najmä vo väčších kluboch. A po tretie, hráme spolu už nejaký ten štvrtok, takže si myslím, že budeme skúsenejší a vyhranejší. Možno, že niekedy aj vyhranenejší. Jediné, čo určite zostane nezmenené, je radosť, láska a pokora."  

Ako je už zvykom, Vojta na koncerte nevynechá ani bonus. Skladbu, ku ktorej má spevák zvláštny vzťah - Largo, zložil Antonín Dvořák, nový aranžmán vytvoril Boris Urbánek. "Neviem prečo, ale od samého zrodu (novej verzie, pozn. red.) mám ku skladbe Largo veľmi intenzívny vzťah. Možno preto, že je pôvodom z čias, keď slovo bigband ani neexistovalo a až ruka a fantázia Borisa Urbánka tejto skladbe vtisla možnosť bigbandového nádychu," povedal Vojta Dyk. Largo je mimochodom tiež skladbou, pri ktorej spevák okrem spevu predvedie aj dirigentské zručnosti.


Zdroj: Trio Production
Foto: Tino Kratochvíl

Súvisiaci interpreti: Vojtěch Dyk