Bývalý spevák už nefungujúcej americkej kapely My Chemical Romance Gerard Way pripravuje sólový album. Tridsaťsedemročný hudobník to prezradil prostredníctvom webstránky www.gerardway.com.

"Pokračujem s komiksami, umením a pre niektorých z vás je iste dôležitejšie, že aj s hudbou. S potešením vám môžem oznámiť, že som ako sólový umelec podpísal zmluvu s Warner Bros Records. Môj album je už skoro hotový. Veľmi sa teším. Znova to začína," napísal Way.

Kapela My Chemical Romance vznikla v roku 2001 v New Jersey. Poslednú zostavu okrem Waya tvorili aj gitaristi Ray Toro a Frank Iero, basgitarista Mikey Way a klávesák James Dewees. Vydali štyri štúdiové nahrávky: I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love (2002), Three Cheers For Sweet Revenge (2004), The Black Parade (2006) a Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys (2010).

Skutočný úspech prišiel s albumom The Black Parade, ktorý obsahuje single Welcome To The Black Parade, Famous Last Words, I Don't Love You či Teenagers. Formácia ukončila činnosť v marci 2013, no tento rok v marci fanúšikom ešte ponúkla výberovku May Death Never Stop You, na ktorej sa nachádzala aj ich novinka v podobe poslednej spoločnej piesne Fake Your Death.


Zdroj: SITA (Gerardway.com, archív)
Foto: AP Photo/Yui Mok

Súvisiaci interpreti: My Chemical Romance