Britský hudobník Noel Gallagher sa vyjadril, že sa nebráni spolupráci s frontmanom kapely Blur Damonom Albarnom. Bývalý gitarista už nefungujúcej kapely Oasis to prezradil v rozhovore pre denník The Sun.

"Mám rád Damona a rád by som s ním spolupracoval," prezradil. Medzi hudobníkmi bola pritom v 90. rokoch minulého storočia veľká rivalita. Ich vzťah sa však zlepšil, čo nedávno potvrdil aj basgitarista formácie Blur Alex James. "Damon a Noel Gallagher spolupracujú na nejakých veciach, takže čokoľvek sa v minulosti stalo, už teraz neplatí," prezradil. Prečítajte si viac o ich konflikte aj o tom, ako sa zmierili

Momentálne je zrejme najväčším Noelovým rivalom jeho mladší brat Liam Gallagher. Noel nedávno priznal, že si rád číta články, v ktorých ho Liam ohovára. Ocitá sa tak v pestrej spoločnosti hviezd ako sú Robbie Williams, Kanye West či Daft Punk.

Noel Gallagher sa preslávil v spomínanej skupine Oasis, ktorá debutovala v roku 1994 albumom Definitely Maybe. Po ňom nasledovali nahrávky (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi bratmi Gallagherovcami, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Noel si v roku 2010 založil vlastnú kapelu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou o rok neskôr vydal eponymnú debutovú štúdiovku.

Štyridsaťpäťročný Damon Albarn sa preslávil najmä ako člen Blur a tiež vďaka projektu Gorillaz. S Blur vydal albumy Leisure (1991), Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997) a 13 (1999) a Think Tank (2003). Na konte má aj sólové dvoj-EP Democrazy (2003), štyri spoločné albumy s rôznymi interpretmi a tiež štyri soundtracky filmov a divadelných hier.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/TeenageCancerTrust

Súvisiaci interpreti: Damon Albarn, Noel Gallagher