Propagácia nového albumu kapely Beady Eye cez kontroverzné vyhlásenia jej frontmana Liama Gallaghera pokračuje. Najnovšie sa obul do rapera Kanyeho Westa, ktorý svoj nový album vydáva práve dnes. Gallagherovi sa nepáči jeho názov Yeezus, ktorý je spojením Westovej prezývky Yeezy a slova Jesus (Ježiš). Vo svojom výleve označil rapera za idiota.

V rozhovore pre magazín GQ sa bývalý spevák skupiny Oasis zabával na Westovom nedávnom incidente, keď kvôli prenasledovaniu fotografmi narazil hlavou do dopravnej značky. "Videli ste ako si buchol hlavu? Vychádzal z posilky s tou svojou čajkou a boli tam týpci, ktorí si ich fotili. Musíte dať hlavu hore a kráčať ďalej. On sa ale náhlil preč a napálil to rovno do posratého stĺpa. Počujete úder a potom začne ľuďom rozprávať, aby ho nefotili," opísal Liam Gallagher video, ktoré si môžete pozrieť na konci článku. Následne dal túto nepríjemnosť do súvislosti s kontroverzným názvom albumu Yeezus, ktorý je podľa Westa jeho "božím menom". Tu Liam vyriekol jednu zo svojich najvtipnejších múdrostí: "Je to posratý idiot. Ježiša nikdy neuvidíte ako si búcha hlavu."

Nový album Kanyeho Westa patrí medzi najočakávanejšie nahrávky roka. Na jeho vzniku sa podieľal slávny producent Rick Rubin a zvučné mená rôznych hudobných žánrov ako Justin Vernon (Bon Iver), Chief Keef, King Louie, Kid Cudi, či Daft Punk, s ktorými má Liam Gallagher tiež tak trochu problém, alebo sa tak aspoň tvári. Ukážky z albumu Yeezus si môžete vypočuť tu, novinkou Kanyeho Westa je aj čerstvo narodená dcérka, ktorú mu Kim Kardashian priviedla na svet v sobotu.

Gallagher spieval v talentovej šou pre Will.i.ama a Jessie J

Kayne West a Gallagherova skupina Beady Eye tento týždeň zvádzajú pomyselný boj o umiestnenie v britskom rebríčku albumov. Novinka BE od britskej kapely je po prvom týždni v predaji momentálne na druhom mieste UK Chartu, no v prípade Westa sa dá taktiež očakávať silný vstup do rebríčka.

Beady Eye svoju novinku okrem Gallagherových vyhlásení podporili aj vystúpením v talentovej šou The Voice, kde sa porotcovia Will.i.am, Tom Jones, Jessie J a Danny O'Donoghue spoločne s fanúšikmi rýchlokvaseného popu prizerali, ako hrajú svoj jemne psychedelický singel Second Bite Of The Apple. Niektorí fanúšikovia to komentujú tak, že Liam ukázal televíznym "komerčákom" ako sa hrá skutočná hudba, iní sa pýtajú, či musel pri propagácii albumu naozaj klesnúť tak hlboko. Posúďte sami.


Pozrite si tiež Westovo vystúpenie v Saturday Night Live s novinkou New Slaves a spomínaný incident so značkou.


Zdroj: Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: Igor Daniš / AP Photo/Toronto International Film Festival

Súvisiaci interpreti: Beady Eye, Kanye West