Jesenný katalóg Exitabu sľubuje okrem "obvyklých podozrivých" (Stroon, Dead Janitor, Pjoni) aj niekoľko nových mien. Jednými z nich sú .soundscapes, pomerne čerstvé duo nadšených výskumníkov hypnotických dark-ambientných kompozícií a soundartu. Tides of Voltage je názov debutového EP aj výstižnou charakteristikou ich zvuku.

"Takmer tridsaťminútová nahrávka najlepšie funguje ako celok, čím chceme taktne naznačiť, že sa nepatrí jednotlivé skladby vytrhávať z kontextu. Ambientná výprava plná field recordings sa po prvej časti zvrháva k nervným proto-industriálnym plochám vystavaným okolo ritualistického beatu. Do popredia vystupujú tenké ruchy a rôzne zvukové detaily, ktoré v istom chorom zmysle slova prispievajú rytmizovaniu celého  príbehu. Niečo ako ideálny soundtrack k urban exploringu s hororovým potenciálom. Pre všetkých, čo majú radi Emptyset, tohtoročný debut Milesa Whitakera alebo Autechre v ich ambientnejších chvíľkach," napísal o debute .soundscapes Juraj Hoppan z Exitabu.

Nahrávku si môžete vypočuť alebo aj podporiť kúpou na exitab.exitmusic.org. K dispozícii je aj limitovaná edícia sieťotlačových printov, viac info na Facebook.com/exitab.

Zdroj: Exitab