Už dnes večer začína v Olomouci veľké česko-slovenské turné kapely Midi Lidi s novým albumom Give Masterpiece a Chance!, ktorý vyšiel na začiatku leta a bol jeho dokonalým soundtrackom. Koncertné turné s názvom "Roh hojnosti doplníme!" je rozdelené na jesennú a zimnú časť, medzitým ešte kapela vydá nové EP Pomelo.

"Predstavte si, že pracujete v Tescu hojnosti a každú noc máte za úlohu doplniť roh," približuje myšlienku turné frontman kapely Petr Marek. Dopĺňa ho Prokop Holoubek ako organizátor za agentúru Bumbum Satori: "Naša šnúra má zatiaľ 25 jesenných koncertov a dopĺňať ich budeme ďalej. Ale až na jar. Zima je noc."

Na rozdiel od letných festivalových vystúpení Midi Lidi, na ktorých mali prevahu staré osvedčené hity, na turné zaznie viac než polovica nového albumu. "Vizuálne drevo do lesa" bude v priebehu šou nosiť dídžeka DVDJ NNS, známa ako promotérka pražskej kultovej noci KSK.


Midi Lidi na turné nebudú sami, spolu s nimi sa predstaví viacero rôznorodých hostí. Na niektorých koncertoch sa ukáže osvedčená melancholická gitarovka Mayen, na ďalších ešte osvedčenejší Ventolin. Ďalšími hosťami budú Winston Lasker (alias Hunter Husar z kapiel Hujo a Mahjongg), Lazer Viking & Sabrehart, jedenkrát sa objaví novo vzkriesená slovenská Uzavretá spoločnosť a trikrát Ľubo Burger & Pjoni, ktorí spolu hrajú skladby kultových Ali Ibn Rachid.

Slávnostné nálady vyvrcholia krstom 7. novembra v pražskom klube MeetFactory a o deň neskôr v brnianskej Fléde. Ako bude turné vyzerať, prezradil Tomáš Kelar: "Samých nás zaskočilo, že Give Masterpiece a Chance! je vlastne dospelá platňa. A preto sa budeme na turné správať dôstojne." Ako spomienka na neseriózne obdobie môže poslúžiť nedávno dokončený videoklip k staršiemu hitu Na co nesmíš zapomenout.


Po období bez dedlajnov Midi Lidi nebudú zaháľať ani v zime. Medzi oboma časťami turné naplánovali vydanie nového EP Pomelo. Jeho súčasťou budú okrem dvoch nových skladieb aj pesničky Sraz kjůristů a Masterpiece, ktoré doposiaľ vyšli len na vinyle. Kapela ich však v týchto dňoch zverejnila aj na svojom Soundcloude.

Jesenné koncerty Midi Lidi na Slovensku:


2. 11. - Bratislava, Fuga  ◙   (lístky na Predpredaj.sk)
3. 11. - Košice, Tabačka 
4. 11. - Martin, Mestská Scéna 
5. 11. - Trenčín, Lúč 
10. 11. - Žilina, Stanica  ▲
12. 11. - Skalica, Orlovna 
17. 11. - Trnava, Art 
18. 11. - Prešov, Wave 
19. 11. - Banská Bystrica, Urban Spot                  

hostia:
Mayen  
Ventolin live
Ľubo Burgr & Pjoni ◙
Uzavretá spoločnosť ◊
Lazer Viking / Sabrehart ▲

Redakciu Hudba.sk informoval za kapelu Midi Lidi PR manažér Zdeněk Neusar. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach midilidi.com a www.facebook.com/midi.lidi.

Súvisiaci interpreti: Midi Lidi