Český hudobník Xindl X sa stal otcom. Jeho manželka Monika mu v noci zo soboty na nedeľu, len minútu po polnoci, porodila dcérku Alicu. Dievčatko malo pri narodení 2,84 kilogramu a 44 centimetrov. Na sociálnej sieti Facebook už zverejnil aj jej fotografiu.

Muzikant s občianskym menom Ondřej Ládek sa s Monikou spoznal vlani v septembri na koncerte. Čoskoro začali tvoriť pár a do roka sa zosobášili. V tom čase už bola v šiestom mesiaci tehotenstva.

Ládek predtým chodil so speváčkou Olgou Lounovou, ktorú dokonca požiadal o ruku. "Otcovi bábätko prajem. Som spokojná, darí sa mi. Na sobáš som ale ešte mladá," povedala pre denník Blesk 31-ročná Lounová.

Biografia

Xindl X v roku 2007 zvíťazil s pesničkou Mamut v súťaži Česko hledá písničku. O rok neskôr získal ocenenie Autorská Porta za skladbu Dysgrafik, na festivale Zahrada triumfoval v pesničkárskej kategórii a v súťaži Inkubátor usporiadanej portálom iLegalne.cz zvíťazil s piesňou Styky v kategórii pop. Xindlova pesnička Anděl bola v roku 2008 najhranejšou piesňou na portáli Bandzone.cz.

Debutový album s názvom Návod ke čtení manuálu vydal Xindl X na jeseň 2008. Jeho nasledovníka s názvom Praxe relativity uviedol na trh v roku 2010. V septembri uviedol na trh tretiu štúdiovku, ktorej dal názov Láska. Na novinke v jednej piesni hosťuje aj Karel Gott.

Tridsaťtriročný muzikant vo svojej hudbe kombinuje hip-hopové frázovanie s folkom, jazzom, blues či s prvkami orientálnej hudby. Ťažiskom jeho piesní sú však texty, v ktorých nechýbajú osobné výpovede plné irónie. Jeho aktuálnym singlom je skladba Štedrý večer nastal, ktorá paroduje vianočné piesne.

Xindl X - Štědrý večer nastal

Informácie pochádzajú zo sociálnej siete Facebook, webovej stránky blesk.cz a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Xindlx.cz

Súvisiaci interpreti: Xindl X