Slovenská indie pop/rocková kapela The Uniques sa postupom času dostáva čoraz viac do povedomia ľudí. V nemalej miere k tomu prispelo aj ocenenie ich albumu From The Dust, ktoré hudobníci získali na Radio_Head Awards 2010.

V súčasnosti sa členovia kapely zameriavajú na nahrávanie nového albumu, ktorého názov zatiaľ nechcú zverejniť. Prezrádzajú však, že doska bude žánrovo rozmanitejšia. Koncertnú činnosť presúvajú na budúci rok a s ňou plánujú predstaviť aj novú live show.

The Uniques sa netaja svojimi ambíciami zaujať aj zahraničné publikum, čomu nasvedčovalo ich niekoľkomesačné pôsobenie v Berlíne. Nezabúdajú ale ani na svojich slovenských fanúšikov, ktorým sa predstavia na poslednom tohtoročnom vystúpení.

Kapela bude 10. novembra účinkovať na bratislavskom jednodňovom festivale New Generation Day_FM, na ktorom zároveň predstavia dve piesne z nového albumu. Festival sa uskutoční už túto sobotu v štyroch rôznych kluboch, pričom The Uniques vystúpia ako headliner na stagei v Majestic Music Clube. 

The Uniques - Dungeon

Informácie pre redakciu Hudba.sk poskytol Marco Maserati.

Foto: Jana Osuská

Súvisiaci interpreti: The Uniques