Na značke Slnko Records dnes vychádza avizovaný dvojalbum Jana Kirschner - Živá. Ide o vôbec prvú koncertnú nahrávku v dvadsaťročnej kariére rešpektovanej speváčky a skladateľky. Jana svoje nové dielo uvedie v utorok 7. novembra formou krátkych akustických koncertov na troch rôznych miestach v Bratislave.

Album Živá na dvoch CD zaznamenáva unikátne koncertné verzie pesničiek, ktoré odzneli na posledných troch turné Jany Kirschner v rokoch 2013, 2015 a 2016. Potešia sa teda fanúšikovia speváčkinej progresívnejšej tváre, ale aj poslucháči starších hitov. Držiteľov CD navyše čaká v booklete prekvapenie - prístup k nezverejneným video verziám viacerých skladieb z albumu v réžii kameramanov Adama Kollera (Takmer sólo tour 2016, Studio DVA Divadlo, Praha) a Juraja Johanidesso svojim tímom (Moruša: Čierna tour 2015, Stará tržnica, Bratislava).

"Napriek dlhým rokom som pri mojich projektoch mala často pocit, že začínam úplne odznova. V pote a slzách, s dovtedy nepoznanou radosťou, so strachom, ale aj odvahou som si asi tisíckrát položila otázku: Načo?" zdôveruje sa Jana Kirschner v úprimnom texte, ktorý je súčasťou bookletu k novej nahrávke. Jana v autentických zápiskoch rozpráva o neistých časoch bez manažmentu a vydavateľstva, tvorbe revolučnej Moruše, hľadaní novej kapely, prvých skúškach a koncertoch.


Jej spovede sú doplnené producentskými poznámkami životného partnera a výnimočného britského multiinštrumenatlistu Eddieho Stevensa, ale aj technickými informáciami o nástrojovom obsadení a usporiadaní pódia na koncertoch. Jana Kirschner - Živá tak okrem skvelej hudby prináša unikátny pohľad do muzikantského sveta tak, ako ho nepoznáme.

Nahrávka sa dá okrem CD zakúpiť aj vo formáte MP3 a FLAC. Všetky verzie sú k dispozícii na webe vydavateľstva Slnko Records. "Živá je len malou vzorkou nášho sveta, vášne, radosti a krásy, ktorú by som všetkým dopriala vidieť a počuť. Nejde len o zábavu, ide o viac. Ide o život, a to doslova. A najmä vďaka vám ho môžeme žiť taký, aký je. Z celého srdca ďakujeme," píše Jana v závere bookletu, ktorý pripravilo renomované štúdio Najbrt.

Posledný citát je dobrou pozvánkou na netradičné uvedenie albumu v podobe troch skrátených akustických koncertov. Všetko sa postupne udeje v utorok 7. novembra v Bratislave. Prvý koncert bude o 10:00 v kaviarni Dobre Dobré, druhý o 12:30 vo farmárskej tržnici Fresh Market a nakoniec sa večer stretne s fanúšikmi o 19:00 v Artfore. Akustické vystúpenia Jany Kirschner prebehnú v krátkych polhodinových setoch. Predpredaj lístkov nebude, vstup je zdarma a kapacita limitovaná veľkosťou priestorov. Viac priebežných informácií o originálnom krste nájdete v udalosti na Facebooku.

Prečítajte si naše reportáže z troch turné, ktoré mapuje album Živá:

Jana Kirschner s Morušou rozkvitla, potvrdzuje to aj aktuálne turné (Moruša: Biela, 2013)

Sebavedomá aj magicky krehká: Jana Kirschner ovládla emócie v Starej tržnici (Moruša: Čierna, 2015)

Jana Kirschner stále posúva hranice svojej hudby. Ukázala to aj "takmer sólo" (Takmer sólo, 2016)

Jana Kirschner, Takmer sólo tour 2016 Zdroj: Vladimír ŠimíčekPódium Jany Kirschner počas turné Takmer sólo v roku 2016 (foto: Vladimír Šimíček)

Zoznam skladieb na dvojalbume Jana Kirschner - Živá:

CD1

1. Promenáda
2. Sama
3. Palisády
4. Miluješ nemiluješ
5. Duch mesta
6. Zem domova kraj
7. Modrá
8. Pokoj v duši
9. Na čiernom koni
10. Iba raz
11. Potopa

CD2:

1. Idú
2. Tajomstvo
3. Krajina rovina
4. Máj krásny máj 1
5. Máj krásny máj 2
6. O hore a vtáčkovi 1
7. O hore a vtáčkovi 2
8. Občas
9. Ty a ja
10. Diera

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnej fanpage Jany Kirschner www.facebook.com/janakirschner.

Foto: Marko Erd (titulná fotografia), Vladimír Šimíček (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner