Winnetour™ je spoločným ťažením dvoch bojovníkov za kvalitné a tučné beaty. Pokrvní bratia, producenti FVLCRVM a Jimmy Pé, sa rozhodli spoločne naprávať krivdy a neprávosti zvetraných subwooferov. Ich skrížené zbrane vyženú zo salónov ticho, aby spojili všetky kmene v tranzovom šamanskom tanci.

"Jestli se nemýlím, jejich hřmoucí tamtamy a tekuté beaty zaznejí v naších rozlehlých českých i slovenských stepích," pozýval by Sam Hawkens, keby sa tohto dňa dožil. Preto ak nie si úplný greenhorn a neprotivia sa ti sviatočné mokasíny, winchestrovku nechaj odpočívať doma a doklusaj na jednu z deviatich zastávok Winnetour 2018.

Jimmy Pé a FVLCRVM - Winnetour 2018 Zdroj: Branislav Vincze - foto / Pišta Kráľovič - edit
Jimmy Pé - autor vyššie uvedeného textu, ktorého skromné priznanie, že nevie písať promo články, má váhu asi ako čestné slovo banditu - je podľa vlastných slov bádateľom v prériách zlomených beatov. Jeho rezonujúca elektronika vychádzajúca z hip-hopu a klubových (post)žánrov posledných rokov si prekrývaním melanchólie a eufórie úspešne hľadá cestu k celosvetovému publiku.

Spoluzakladateľ labelu Gergaz je známy energickými DJ setmi a produkciou, ktorú poznajú a hrajú veľké mená tzv. beatovej scény ako The Gaslamp Killer, Flying Lotus, Baauer či Tokimonsta. Jeho zatiaľ posledné EPčko WuShu, vydané cez nemecký label Saturate! Records, mu otvorilo dvere na úspešné turné po Číne.


FVLCRVM (ƒvℓcrvм) začal tvoriť elektronickú hudbu ako "bokovku" popri svojej kapele Nvmeri, novú etapu jeho sólového projektu však odštartovalo, keď začal minulý rok do svojich beatov aj spievať. Prvou lastovičkou bola skladba Hi!, ktorú kurátori playlistu Fresh Finds na Spotify zaradili medzi 100 najlepších skladieb za rok 2017. V službe Apple Music sa zase objavila v playliste Best of The Week.

Držiteľ ceny Objav roka na Radio_Head Awards 2014 sa v posledných rokoch dostal aj do hľadáčika globálnych tastemakerov ako sú Mary Anne Hobbes (BBC6) či producent Machinedrum. FVLCRVM sa predstavil na pódiách najväčších českých a slovenských festivalov a od tohto roka je súčasťou labelu Mom I Made It, ktorý je projektom rakúskeho Universal Music. Ako prvý singel pod jeho hlavičkou vydal v máji skladbu Words.


FVLCRVM & Jimmy Pé - Winnetour 2018:

9. 11. - Bratislava, Fuga
16. 11. - Olomouc, Kryt civilní obrany
24. 11. - Dubnica nad Váhom, The Doors pub
30. 11. - Prešov, Wave
1. 12. - Košice, Tabačka Kulturfabrik
7. 12. - Praha
14. 12. - Trenčín, Stejdž
21. 12. - Trnava, Artklub
22. 12. - Nitra

Text: Jimmy Pé + Hudba.sk
Foto: Branislav Vincze (foto) / Pišta Kráľovič (edit)