Krásna a talentovaná slovenská speváčka Erika Rein prichádza so svojím druhým singlom o láske, sklamaní, zmierení a znovupovstaní. Pocity, ktoré vložila do textu a melódie, zhudobnil známy producent Hoodini. Výsledkom je emotívna a zároveň moderne znejúca pieseň s potenciálom zaujať širšie publikum.

Erika Rein v skladbe aj vo videoklipe Hľadám odzrkadľuje emócie sklamania aj nádeje. Text a linku spevu začala tvoriť približne pred rokom, keď bola jej inšpirácia silná, avšak pocity a situácie sa niekedy v živote striedajú tak rýchlo, že ich nie je možné vždy zachytiť úplne za čerstva.

"V skladbe veľmi konkrétne opisujem všetko, čo som v daný moment prežívala. To obdobie však rýchlo pominulo a prišlo nové, takže bolo pre mňa náročné vrátiť sa v pocitoch naspäť a pieseň dokončiť. Text je o láske, ktorá v čase, keď skladba vznikala, patrila mužovi, ktorý ju nechcel prijať a robil rozhodnutia, ktoré naše duše stále viac oddeľovali. V refréne som to opísala tak, ako to aj naozaj bolo: 'ja si tu spievam, ty sa mi snívaš'. Každým dňom to bolo silnejšie, ale aj smutnejšie," prezrádza Erika.

Celý príbeh má pritom omnoho štastnejšie pokračovanie, než by sa podľa skladby mohlo zdať. "Dnes s týmto mužom zdieľam domácnosť a celý svoj život, takže som absolútne unesená, ako sa veci dokážu v nejakom bode zmeniť a vyvinúť iným smerom. Túto tému možno rozoberiem v ďalšej skladbe," dodáva so smiechom.


Skvelou voľbou bol v prípade jej druhého singla producent Hoodini, známy vďaka spoluprácam s Kalim, Dominikou Mirgovou, Majselfom, či duom Nerieš. "Ozvala som sa mu v čase, keď som mala napísanú slohu a refrén. Je to veľmi empatický producent, ktorý vie presne vycítiť, čo človek chce a hľadá. Okamžite pochopil celú náladu piesne a myslím, že hudba dokonale ladí s textom a melódiou," pochvaľuje si spoluprácu speváčka. Pieseň sa nahrávala v Hoodiniho štúdiu o mix a mastering sa postaral G-bod (Anapol Audio).

Myšlienku skladby Erika Rein znázorňuje aj vo videoklipe. "V scéne so stranami z kníh zobrazuje každá strana zavesená v miestnosti jeden vzťah. Niektoré spálim, lebo chcem zabudnúť, niektoré obídem, lebo neboli alebo nebudú pre mňa zaujímavé, niektoré odtrhnem, pretože pri spomienke naň cítim hnev," objasňuje speváčka.

Nakrúcanie videoklipu prebiehalo počas dvoch dní v exteriéri, v starom opustenom dome a tiež u speváčky doma. Spolu s ňou v klipe účinkuje aj model Matúš Kolarovský, resp. jeho ruky. "Moja tvár a ruky, ktoré sa ma dotýkajú, znázorňujú pocit, že vieš, že tam je, cítiš ho, cítiš, že to môže existovať a že tá láska môže byť skutočná z oboch strán, ale nevidíš ho, stráca sa ti. Zároveň ruky znázorňujú psychické pripútanie sa na milovanú osobu a pocit, že sa nevieš od neho oddeliť," približuje Erika myšlienku vizuálu.

Erika Rein, nakrúcanie videoklipu Hľadám, 2019 Zdroj: Martin Miko

O tvorbu videoklipu sa postarali Martin Miko (réžia, kamera, strih) a Lesana Kurill (produkcia), ktorí si spoluprácu s mladou speváčkou pochvaľovali. "Väčšinou ľudia za život prežijú niekoľko vzťahov, každý je iný a špecifický, no aj tak sa každý snaží nájsť ten správny. My sme sa snažili poukázať práve na to. Človek v podstate celý život hľadá to správne. Náladovo sme vyjadrili stiesnenie a pripútanie práve v priestoroch s rukami, čistotu a slobodu zase v svetlých záberoch. Scéna v izbe so stranami kníh odzrkadľuje vzťahový život a posolstvo videoklipu. Ideme životom a čítame strany, vzťahy, niekedy sa to skončí neutrálne, inokedy musíme spáliť mosty," vysvetľuje Martin Miko.

Singel Hľadám je predzvesťou pripravovaného budúcoročného EP, na ktorom speváčka aktuálne pracuje. Pripravené má už aj ďalšie dve skladby a plánuje tiež spoluprácu s iným interpretom. "Na EP budú skladby aj v angličtine, ale chcela by som sa sústrediť na slovenčinu, aby mojim textom rozumeli všetci Slováci," uzatvára speváčka pôsobiaca aj v dievčenskej formácii Chick2Chick trio, s ktorým počas celého roka aktívne koncertuje. Jej sólovým debutom bol minuloročný singel Losing My Ground.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Michal Neffe. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Martin Miko