Dve najsilnejšie skladby na Vecovom albume Stereo Farbo Slepo - Placebo a Samotár - majú spoločného menovateľa. Je ním refrén v podaní speváka kapely Korben Dallas Juraja Benetina. Prvýkrát odznejú naživo vo štvrtok 10. januára práve na koncerte tejto skupiny, kde sa Vec predstaví ako hosť.

Ak niektorú z domácich kapiel treba vidieť naživo, tak sú to Korben Dallas - výborní hudobníci tvoriaci ešte lepšiu kapelu, pre ktorú je slovenský trh príliš malý a príliš prispatý. Skupina v zložení Juraj Benetin, Lukáš Fila a Ozo Guttler vznikla pred troma rokmi a prvýkrát koncertovala v apríli 2010 práve v Nu Spirit Clube ako predkapela arménskej kapely Deti Picasso.

Minulý rok získal ich debut Pekné cesty nomináciu na Radio_Head Award za najlepší album roka, absolvovali spoločné turné s nemenej zaujímavou skupinou Zlokot a americkou pesničkárkou Jess Klein a v lete odohrali spoločný koncert s Andrejom Šebanom v rámci relácie Pohoda_FM. Ich pesnička Dar sa objavila na vianočnej kompilácii Rádia_FM a tento rok by sme sa mali dočkať aj druhého albumu. Nové pesničky už Korben Dallas na koncertoch testuje, jedna z nich s názvom Trofeje odznela aj na spomínanom koncerte so Šebanom a znela výborne.

Korben Dallas - Pochybnosti

Na štvrtkovom koncerte výnimočne zaznejú aj dve skladby s raperom Vecom, ktorý svojím novým albumom dokázal, že stále patrí na vrchol slovenskej i českej hip-hopovej scény.

Na akcii vystúpia aj Saténové ruky, ktoré sa cez sviatky úspešne predstavili v rámci projektu Hudba mesta a majú za sebou už dva single - namotávku Príbor a nemenej chytľavú pieseň Po anglicky, ktorá trochu pripomína tvorbu Tomáša Slobodu. Akcia začína o 22:00 a vstupné je 5 eur.

Vec a Juraj Benetin - Placebo

Saténové ruky - Po anglicky

Redakciu Hudba.sk informoval Marek Babušiak z Nu Spiritu.

Foto: Facebook.com/korbenband

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas, Vec