Kráľovná popu rada provokuje, to je o nej všeobecne známe. Najnovšie, a tak trochu "po funuse", sa zviezla aj na vlne konšpirácií o nie až tak tajnom ráde iluminátov. Nielenže v rozhovore pre Rolling Stone povedala, že vie, kto sú skutoční ilumináti, vyjadrila to aj vo svojom novom videoklipe.

So šokovaním verejnosti speváčka Madonna rozhodne nemá problém. Naprieč svojou vyše 30-ročnou kariérou sa už preslávila horiacimi krížmi vo videu k singlu Like A Prayer, počas odovzdávania cien MTV Video Music Awards v roku 2003 pobozkala svoje mladšie kolegyne Britney Spears a Christinu Aguileru, no a provokatívnym z hľadiska propagovania homosexuality bola aj hudobná snímka Girl Gone Wild. Teraz Kráľovná popu provokuje iluminátskou symbolikou, pričom novinka Living For Love je o niečom úplne inom.

Triumfovať aj po rozchode

"Veľa ľudí spieva o tom, ako sú zaľúbení a šťastní alebo píšu o tom, aké majú zlomené srdcia a sú bezútešní. Nikto však nepíše o tom, aké je mať nádej, a zároveň zlomené srdce. V konečnom dôsledku triumfovať. To bola pre mňa výzva. Nechcela som byť obeťou," vysvetľuje speváčka pozadie nového singla z albumu, ktorý oficiálne vyjde 6. marca tohto roka. 

Štvorminútový videoklip režírovaný francúzskym duom Jack zobrazuje ikonu populárnej hudby ako toreádorku krotiacu niekoľkých mužov. Tí majú na sebe masky kozorožca s tvárou posiatou diamantmi. Zrejme ide o záležitosť boja ženy so zlomeným srdcom proti démonom. Video končí citátom Friedricha Nietzscheho. Speváčka, zabávačka, režisérka a herečka mimo iného v klipe opäť ukázala, že sa aj vo veku 56 rokov svojím výzorom ešte stále pokojne vyrovná mladšej konkurencii.


Iluminátsky symbol aj skladba

Maska kozorožca v klipe by podľa správnych konšpirátorov mala zobrazovať Baphometa - pohanský symbol božstva uctievaný templármi v počiatkoch 14. storočia. V 19. storočí sa stal jedným z hlavných symbolov satanizmu a aktuálne predstavuje údajnú spojitosť medzi úspešnými celebritami a rádom iluminátov.

Hovoria to aj o Madonne a podľa vlastných slov ju to inšpirovalo. Na jej očakávanom 13. albume Rebel Heart bude dokonca aj skladba s názvom Illuminati, ktorú produkoval Kanye West. V jej texte speváčka vyjadruje svoj názor na to, kto sú skutoční ilumináti, podrobnejšie o tom rozprávala aj v nedávnom rozhovore pre magazín Rolling Stone. V skratke: je vďačná, že ju ľudia radia do kategórie osvieteneckých umelcov a mysliteľov, ktorí po temných dobách stredoveku priniesli inšpiratívne myšlienky a diela, ktoré posunuli ľudstvo. Tak podľa vlastných slov vníma iluminátov (od slova illuminate - osvietiť), nie ako tajné spoločenstvo, ktoré ovláda svet.

Album, ktorý vyjde už o mesiac, ponúkne celkovo 19 skladieb, na ktorých sa ako autori či hostia podieľali aj Diplo, Nicki Minaj, Mike Tyson, Chance The Rapper, Nas, Alicia Keys, Ryan Tedder alebo Avicii. Speváčka už pred Vianocami vydala šesť skladieb z albumu, vrátane singla Living For Love. Reagovala tak na únik demo nahrávok a nedokončených piesní na internet. FBI a izraelská polícia v tomto prípade zatkla a obvinilia 39-ročného hackera.
 
Autor: Marek Majzon (zdroj: SITA, Rolling Stone)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Madonna